Att välja rätt öl för öl kan kyckling

Receptet är enkelt - packa en hel burk öl i hålan av en hel kyckling, ställ den upp på grillen eller i en panna och Viola! du har ölskottkylling . Men ofta är det det enklaste av ingredienser och recept som visar vägen till de mest intressanta möjligheterna.

En ny fråga som publicerades i About Beer Forum av Derrick Riches, Om's Guide till Grill och Grilling, inspirerade mig att överväga olika öl som man kan använda i en öl kan kycklingrecept.

Valet är så många som det finns olika sorters öl. Självklart säljs de flesta öl i flaskan, så du måste köpa lite öl i burkar och spara burkarna, men därifrån står du inför ett gränslöst val av öl att använda.

Derrick nämnde att han hade hört stout skulle vara ett dåligt val för en ölskyttkylling eftersom det skulle bidra till mycket bitterhet. Med tanke på det stora utbudet av stouts , överstiger detta emellertid lite. Guinness, lätt världens mest populära stout, skulle göra ett dåligt val som skulle mest torka stouts. Men söta stouts eller havregryn stouts kan göra en mycket bra kyckling. Jag tänker specifikt på en av mina favoritstouts, Bells Kalamazoo Stout, men det finns förmodligen ganska många stouts och bärare som skulle tjäna detta recept väl. Tänk chokladstout och kyckling, hmmm.

När jag lagar mat med kyckling, lägger jag nästan alltid citron om receptet kräver det eller inte.

Den sura citrusen verkar bara göra smakerna levande. Så varför inte några sura öl? Regelbundna läsare kommer att veta att något omnämnande av surt öl gör mina tankar till konungen av sur öl - Berliner Weisse . Denna öl skulle säkert göra kycklingen stå upp och ropa! Ett annat intressant val skulle vara lambisk öl, Belgiens stora sura öl eller Flanderns bruna ale som skulle få den sura smaken tillsammans med några intressanta komplexiteter av malt och gammal öl till kycklingen.

Uppriktigt sagt är jag inte säker på om det skulle vara bra eller inte, men det skulle säkert vara intressant att försöka.

En säkrare väg att gå skulle vara med rika malty öl som är låga på humle. Jag håller med den förutsättningen att bittera smaker tenderar att förringa ölskytten. IPA och Barley Wine skulle vara dåliga val men den andra änden av brittiska ölstilar, bruna och milda ales skulle vara idealiska. Dessa bryggor är ofta rika med malt och härligt komplexa från åldrande eller blandning. Således gör de bra öl för att laga mat och naturliga val för detta recept. En lätt att hitta ett exempel på vad jag pratar om är Newcastle Brown Ale.

Tyskarna gör sin rättvisa andel av rika malty öl som skulle fungera bra. Bock , Double Bock, Oktoberfest, Alt och Weizenbock skulle alla lägga till några ganska intressanta smaker till kyckling. En stil, i synnerhet Rauchbeir, skulle göra en riktigt spännande fågel. Rauchbeir eller rökt öl kan ibland vara svår att hitta men det skulle vara värt att söka i det här fallet. När kornet brukade brygga Rauchbeir dödas en del av det rökt på ungefär samma sätt som du skulle röka kött. Den resulterande ölen är en fantastisk brygga med djupa och breda smaker. Anteckningar av läder, jerky och jord registreras regelbundet.

Prata om en intressant kyckling!

Derrick nämnde också hefeweizen som kunde göra en bra fågel. Jag har personligen aldrig kokat med vete öl och jag undrar om värmen skulle förstöra de känsliga smakerna i denna stil. Många frukt öl börjar dock med vete öl och skulle göra några riktigt intressant grillad kyckling. Det finns alltid den allestädes närvarande hallonvete som du förmodligen kan hämta en grödare full av på din lokala brygga pub, särskilt under sommarmånaderna. Några andra intressanta frukt öl att prova med din kyckling: Pyramid Apricot Weizen, Petes Jordgubbar Blonde, Grozet Krusbär och Vete Ale, och Lindemans Framboise. Eller kanske du kan hoppa över ölen helt och försök med en Woodchuck Cider.

Men det finns en öl som har förbryllat mig sedan det verkade på scenen. Öl kan kyckling vara orsaken, kosmiskt sett, att Chili Pepper Beer skapades.

Skjut upp din kycklingssocka och jag är säker på att du kommer att vara med för en stor fågel!

Så dra ut den gamla Weber och prova. Det finns en hel värld av öl att välja mellan. Förhoppningsvis har jag gett dig några idéer. Om du försöker några av mina förslag skulle jag gärna höra hur de visade sig för dig.