Curry Fried Chicken Steamed Bulls

Kryddig curry-stekt kyckling, rik kewpie mayo, tärta betade röda lök, uppfriskande lime-y-kål, och den ljuka blixten i färsk mynta samlas i denna inte så traditionella ångad bulle.

Åh, och FYI, jag har skrivit det här receptet som om du har frysta ångad bullar till hands - Men om du vill våga göra dem själv rekommenderar jag att du följer {detta recept} från Epicurious eller provar din hand på denna fusksversion från Steamy Kitchen längst ner i deras blogginlägg {här}.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka kål med limejuice och socker, avsatt.
  2. Förberedd curry stekt kyckling - Blanda 1 msk karry med salt, ingefära och tumeric och klappa i det råa kycklingbröstet. Låt sitta i 30 minuter eller mer.
  3. Blanda äggtvätt (vispa ihop ägg och mjölk) och tillsätt resterande karry, majsstärkelse och några knippor salt till panko; kasta för att införliva.
  4. Värm oljan till 370 grader och belägg det marinerade kycklingbröstet i panko, doppa sedan i äggtvätt och doppa sedan tillbaka i panko.
  1. Tillsätt den belagda kycklingen till den heta oljan och stek i några minuter tills kycklingen är kokad genom och utsidan är krispig. Avsätta.
  2. Förbered de ångade bullerna i enlighet med detta och lägg en varm fuktig handduk över bullarna tills du är redo att montera. Öppna försiktigt varje bulle och jämnt fördela kewpie mayo, lime-y-kål, skivor av curry-stekt kyckling, syltade rödlök och mintblad. Servera omedelbart med en sida av Sriracha om så önskas.