Salladsallad

En av de mest populära salladerna som finns på menyn med japanska restauranger är salmonskallad sallad. Du hittar det ofta på menyn på sushi restauranger.

Lakssalladsallad är en enkel sallad av blandade babygrönsaker och grönsaker som gurkor och tomater, alla toppade med skarpa eller snygga grillade laxskinn . Salladen serveras vanligtvis med en citrus soja dressing som är både tårta och salig.

Medan denna favoritrestaurangssalat är en glädje när du beställer, kan den lätt göras i ditt eget köks komfort. Här är några tips för att snabbt förbereda din egen sallad:

 1. Var noga med att köpa laxfiléer som har huden i takt.
 2. Spara överbliven laxhud efter att ha njutit av en måltid med kokt lax . Alternativt, trimma huden innan du lagar fileten och lägg åt sidan.
 3. Köp förvasket färdiga blandade paket av baby greener.
 4. Använd en köksflaska ponzu sås , eller någon annan flaska i japansk stil salladsdressing av ditt val. Såsen för salladen behöver inte nödvändigtvis vara citrus sojabaserad. Till exempel, prova rostad sesam mayo dressing istället. En annan stor japansk stil salad dressing är denna ingefära dressing .

Medan denna laxhudssallad smakar bra med grunderna av baby greens, gurkor och tomater, prova det med tillsats av mycket tunt skivade rågula (eller söta Maui) lök och kaiware daikonspirar.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Använd en skarp kniv och skär laxskinnet i smala remsor. Använd alternativt köksskjuv. Om det finns laxkött eller fett kopplat till laxskinnet, lämna det här, eftersom det kommer att ge smaken till salladen.
 2. Grill laxskinnet. Spraya en liten bit folie med rapsolja för att förhindra att lax sticker. I en brödrost eller traditionell ugn, bräcka laxskinnet tills huden är brunad eller lite skarp. Ca 3 till 4 minuter.
 1. Skölj och torra baby sallad blanda och servera i fyra små skålar.
 2. Top grönsaker med skivad gurkor, körsbärstomater och kaiware daikon groddar. Lägg till valfri garnering av råa tunt skivade gula lök.
 3. Torka över salladen med skarpa laxhudstycken.
 4. Garnera med katsuobushi (torkade bonito fiskspån)
 5. Servera med flaska ponzu (citrus soja) sås. Alternativt kan du göra hemlagad ponzu sås.