Vegan Tofu "Tuna" Salad Recept

Ät vegan men saknar tonfisk sallad? Om du är en vegan (eller vegetarian) som saknar tonfisksallad eller tonfisksmörgåsar, kan du få en mycket liknande smak och konsistens med alla samma ingredienser, men byta tonfisk med tofu och tillsätta lite tångtang för en fiskig smak .

Kombinationen av selleri och rödlök, majonnäs, sojasås, citronsaft och kelp ger bara den mest perfekta smaken kombinationen för att skapa en mocka tonfisk smak som du någonsin kommer att hitta. Servera upp det på lätt ristat bröd för en vegetarisk och vegansk tonfisksalladsmörgås, eller plåt den på salladsblad för en lättare och lägre-carb-lunch.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera tofuen i en liten skål och smula eller masha tofuen med en gaffel tills den når önskad konsistens. Det bör mosas till ungefär samma konsistens som tonfisk, så med några små bitar och inte helt slät. Tillsätt selleri och lök i skålen och rör försiktigt för att kombinera.
  2. I en separat liten skål, vispa ihop majonnäs, sojasås, citronsaft och kelp. Lägg försiktigt denna blandning i tofu och rör om att kombinera.
  1. Om du har tillräckligt med tid, placera din vegetariska tonfisk salladsbyte i kylskåpet i minst 15 minuter innan du serverar så att du kan servera det kylda. Ge allt en mild kasta igen, precis innan du serverar för att blanda upp någon av de vätskor som kan ha löst sig lite.

Betjäningsförslag:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 246
Totalt fett 22 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 542 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)