Glutenfri Macaroni och Ostrecept

Behöver du tröst? Detta krämiga och läckra glutenfria makaroner och ostrecept borde göra tricket.

Hemlagad, snabb och lätt Mornay-sås- en traditionell rik och krämig ostsås-är den viktigaste komponenten för smak i denna vetefria version av makaroner och ost. Amaranth är det perfekta vetemjölet som ersättare för att förtjocka ostsåsen - det fungerar varje gång.

Om du letar efter en glutenfri / risfri pasta, använd en majspasta som Sam Mills Pasta d'Oro i detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered panelen och koka pastaen

 1. Värm ugnen till 350 F. Sätt 2 matskedar osaltat smör i en 3-korts bakfat. Avsätta.
 2. Fyll en stor stockpot halvfull med vatten. Täck och låt vattnet koka över hög värme.
 3. Tillsätt glutenfri albue-makaronnudlar och en nypa salt och sätt tillbaka vatten till koka.
 4. Koka enligt förpackningsanvisningar, tills al dente (börjar mjukna men fortfarande något fast vid biten).

Gör Ostsåsen

 1. Medan pasta lagar mat, gör Mornay-ostsås.
 2. Börja med en roux genom att smälta 4 matskedar smör i en medium kastrull över låg värme. Vispa i amarantmjöl och koka i 2 minuter, whisking constantly.
 3. Långsamt vispa i mjölk eller mejeriprodukter. Öka värmen till medium och vispa tills blandningen förtorkar.
 4. Avlägsna från värme. Tillsätt salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver, en nypa valfri cayenne, valfri varm sås, 1 kopp cheddarost, 1/2 kopp Parmesanost och alla schweiziska och fontinaostar. Rör tills ost smälter och blandningen är jämn och krämig.
 5. Lägg den reserverade bakfatet med smör i den uppvärmda ugnen och lämna tills smör smälter. Avlägsna och belägg botten och sidorna av disken med smör med en bakverkborste.
 6. Töm, skölj och klappa torrkokt pasta. Häll hälften av pastan i bageri och täck med ca 1/2 av ostsås. Fördela kvarvarande pasta överst och jämnt täck med resterande ostsås.
 7. Lätt salt och peppar och topp med kvarvarande 1 kopp cheddarost och 1/2 kopp Parmesanost. Baka i 45 minuter eller tills toppen är gyllene och bubbla. Kyl i minst 5 minuter före servering.

Obs! Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 748
Totalt fett 66 g
Mättat fett 42 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 167 mg
Natrium 1,149 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)