Traditionella Kruidnoten Cookies Recept - Nederländska Ginger Nuts

Kryddad med ingefära, kanel, vitpeppar, kardemumma, kryddnejlika och muskotmjölk, med en antydan av melass, är ursprunget till dessa traditionella godsaker knutet ihop med Nederländernas historia. Holländarna kontrollerade kryddahandeln med öst på 1700-talet, vilket gjorde att kryddor användes mer tillgängligt för vanliga nederländska människor. Kryddor var dock fortfarande dyra, vilket var anledningen till att deras användning var reserverad för semestern.

Hur översätter man namnet på en klassisk holländsk Sinterklaaskaka som kryddnötter ? Vi har sett "gingernötter" som används, men det är också namnet på en kommersiell kaka som inte har samma skumma blandning av kryddor. Namn åt sidan, försök dessa kakor med pepparkakor. Vår prövade hemlagade version är så mycket bättre än vad du kan köpa i en butik - speciellt om du är modig nog att blanda din egen kryddblandning , vilket är löjligt enkelt och gör det till sin egen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda ihop en stor blandningsskål med alla ingredienser (förutom äggvita) och knäda väl. Du kan använda en mixer med en degkrokfäste här. Du borde kunna forma degen i en boll utan att hålla fast i dina händer. Täck degen med plastfolie och lägg åt sidan i en timme. så att kryddorna kan fungera deras magi.

Förvärm ugnen till 347 grader Fahrenheit (175 grader Celsius).

Smörj ett kakan eller linje med pergamentpapper.

Våt händerna och rulla små marmorstorlekbullar (ca 1/2 tum / 12 mm). Placera degenbollarna på kakan. Använd din tumme, tryck försiktigt ner på varje boll för att platta något. Pensla med äggvita. Baka i ca 20 minuter, eller tills kakorna blåses upp och vänd en lite mörkare nyans av brun. Låt svalna.

tips:

Visste du?

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 15
Totalt fett 1 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 21 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)