6 tips för att hålla tacksägelse när några av dina gäster är vegetarianer

Thanksgiving och semestern handlar om att komma ihop med familj och vänner och dela en måltid tillsammans. Kom ihåg detta när du försöker rymma dina vegetariska gäster. Ofta kommer en värd att bli frustrerad genom att förbereda extra eller obekanta rätter. Inget behov av att stressa!

6 tips att tänka på när du serverar vegetariska gäster

Kommunikation är nyckel

Fråga din vegetarisk eller veganskan på förhand (det betyder nu!) Hur du bäst kan ta emot dem.

Du kan bli förvånad över deras svar! Till exempel förväntar jag mig inte heller att folk ska gå ut ur deras sätt för mig! Om du bjuder in mig till middag, skulle jag vara lyckligare att bara äta en salladsalad och ta med mig någonting än att jag skulle få dig att gå ut ur din väg för mig, och jag skulle vara helt glad att ta med några av mina egna favorit Thanksgiving diskar att dela (så länge som min värd inte bryr sig, förstås). Andra vegetarianer kan känna sig svaga om det inte finns någon ansträngning för att tillgodose dem. Var inte rädd att be dina vegetariska gäster att hjälpa dig (antingen med planering eller med matlagning). De kommer sannolikt att bli rörda att du är noggrann nog att bry sig.

Lär dig några enkla Vegansubstitutioner

Du kanske kan göra några enkla substitutioner till rätter du redan förbereder så att dina vegetariska och veganska gäster kan äta dem med bredvid ingen extra ansträngning från din sida. Till exempel, använd vegetabilisk buljong istället för en köttbaserad buljong i din fyllning och sås.

Ersätt sojamjölk och vegansk margarin för mjölk och smör i potatismos. Lätt som paj, eller hur? Tala om paj, här är gott om vackra veganska pajer , om du gör pajer är din sak.

Fråga dina gäster om deras preferenser

Om du är osäker på om dina gäster kommer att äta en viss mat (som ägg, gelatin eller marshmallows), är det bäst att bara fråga dem direkt.

Om du av misstag har förberett något som din veggie gäst inte kan äta, ta inte det personligen. Det händer, även med de bästa avsikterna. Att göra en stor sak om det gör bara att alla känner sig besvärliga. Genom att kommunicera i förväg bör det finnas viss förståelse, men misstag händer. Om du har gjort en verklig insats för att rymma dina gäster, kommer de troligen att vara uppskattande.

Försök inte att "ersätta" Turkiet

På Thanksgiving är vissa vegetarianer helt nöjda med att njuta av alla traditionella sidor och behöver inte ersätta kalkon som ett mittpunkt. De kan vara nöjda med en otraditionell entree eller ingen entree alls. Med potatismos, gravis, några sidosallader och en fantastisk efterrätt, kommer många vegetarianer inte att missa Tofurky (eller någon annan vegetarisk kalkonförläggare ) alls!

När det gäller icke-traditionella förrätter, var jag en gång serverad linssoppa på en Thanksgiving middag, som jag tyckte var lite udda, men jag var verkligen rörd att värden hade gått ur vägen för mig, och jag var glad över att vara i ett så bra företag. När allt kommer omkring kan jag få en Tofurky när som helst, men jag kan inte se alla mina vänner och familj tillsammans på ett ställe varje dag!

Fall-themed förrätter är ett bra val om du ska åka icke-turkiet och icke-Tofurky.

En vild ris pilaf , eller en fylld ekollonskurvskål är enkla standby-idéer, liksom bara vad som helst pumpa.

Vissa vegetarianer och veganer föredrar starkt att ha en kalkonersättning i mitten av deras tacksägelsetabell, oavsett om det är en butikskokt grill som Tofurky eller annan vegetarisk kalkon eller en hemlagad bröd . Ta reda på i förväg vilka dina gäster föredrar. Dina gäster kanske inte vill eller förväntar dig att gå ut ur vägen för dem genom att förbereda en stek, så var säker på att fråga!

Uppmuntra Vegetarisk barn eller tonåringar att hjälpa till med att laga mat

Om du har att göra med en enda noga familjemedlem, tänk på en kreativ kompromiss. Till exempel ett år som en ny vegan (dvs. jag var den enda noga familjemedlemmen!) Jag gjorde en affär med min familj: Jag skulle planera, shoppa, förbereda hela måltiden och städa upp efteråt så länge ingen tänkte på det måltiden skulle vara helt vegetarianer (de drog linjen på att det var all vegan!).

Det här är en stor kompromiss för min icke-vegetariska familj: de får koppla av och njuta av semestern, och jag måste äta en fantastisk måltid! Alla var glada.

Butiker Köpta är tillgängliga

Om du inte vill förbereda en hel vegetarisk stek, försök att ta upp några vegetariska kalkon deli skivor, såsom Tofurky s tranbär deli skivor. När de värms upp i några minuter i mikrovågsugnen, är de mycket som skivad kalkon. Dusta i vegetarisk sås, doppa i potatis och njut!

Du kanske kan beställa en helt vegetarisk eller vegan tacksägelsemöte, ingen montering krävs. Whole Foods erbjuder en förkokt vegetarisk Thanksgiving-middag, liksom många större hälsokostaffärer och vegetariska och veganska restauranger, eller kan du beställa eller vanligtvis bara släppa in och plocka upp gott om vegetarisk och vegan Thanksgiving-rätter a la carte från hela livsmedel.

Om du vill göra matlagningen själv, men behöver lite hjälp, erbjuder många hela matvaror och lokala co-op livsmedelsaffärer vegetariska tacksägelsekurser i veckorna före Thanksgiving.