6 kyckling-stekt och land-stekt biff recept

Njut av din familj med dessa rika rätter

Kyckling-stekt eller stekt stek är åtnjutad överallt i USA, men speciellt i södra och sydvästra stater. Det görs vanligtvis med rund biff , tendererad och doppad i en ägg- och mjölkblandning, sedan mudderad i kryddat mjöl eller brödsmulor. Den belagda biffen stekas sedan i hett fett tills beläggningen är krispig och brunad, ungefär som stekt kyckling. Country-stekt biff kan också göras genom att belägga de smittade biffarna med kryddat mjöl eller smulor.

Med kyckling-stekt biff, är en mjölksås ofta gjord och serveras med biffen, tillsammans med potatismos. Landfryst stek serveras oftast med en brun sås. Detta är dock inte alltid fallet, som du kan se i olika recept. Smothered biff, en annan version, stekas sedan simmered i sås, vilket gör en hårdare köttbit ännu mer ömt.

Dessa stekt biffar har likhet med Wienerschnitzel, en maträtt som vanligtvis är gjord med kalvkött eller fläsk. Enligt ordboken för amerikansk mat och dryck av John Mariani uppträdde termen "kycklingbiff" först i tryck 1952. Det har länge varit en favoriträtt i södra, midwest och sydvästra USA.