Land stekt biff med karamelliserad lökost

Den här stekta steken serveras med en läcker gräddsås som är gjord med söta karamelliserade lökar. Använd säsongens söta lök i såsen.

Se även
Annies Texas Chicken Fried Steak

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka i lådor med medelstort låg värme i 2 matskedar smör, omrör ofta, tills det är mycket mjukt och gyllene i färg, ca 30 minuter. Avsätta.
  2. Lägg 1/2 kopp mjöl i en grund skål. I en annan grund skål, sätt 1/2 kopp mjöl, 1/4 kopp majsmjöl och kryddat salt. I en tredje skål, slå ägg.
  3. I en stor stekpanna över medelvärme, smälta förkortning. Du bör ha ungefär 1/4 tum av smält förkortning.
  1. Pund steker att tenderera; mudda varje stek i mjöl, doppa i äggblandning, och mudda i kryddat mjöl och majsmjölblandning.
  2. Placera i het olja och koka i ca 3 minuter på varje sida, eller tills det är klart.
  3. Ta bort biffar hålla varm.
  4. Häll av förkortningen; lägg till 2 matskedar smör och kokta lökar. Rör tills smöret har smält tillsätt mjöl. Rör mjöl och lökblandning tills den är jämn; fortsätt att laga mat i ca 1 minut.
  5. Tillsätt 1 1/2 kopp mjölk gradvis, omrör hela tiden. Fortsätt tillagning tills blandningen har förtjockats. Om såsen är för tjock, lägg till mer mjölk. Strö med ca 1/4 till 1/2 tsk bouillongranuler eller en liten nötkreatursbas, smaka sedan innan du kryddar med salt och peppar.
  6. Servera med potatismos eller ris.

Du kanske också gillar

Land stekt biff med krämig gravy

Cyndis land stekt biff med gravy