Krabba Newburg

Detta krämiga krabba Newburg-receptet är en rik och läcker klassiker som du kan servera över toastspetsar, ris, pasta, eller blöta konditorivaror. Det gör en elegant lunch entree eller du kan servera det till middag. En skarp sida sallad eller lättångad grönsaker skulle lägga färg och konsistens till din måltid.

Crab Newburg är en variation av hummer Newberg. Men ska det inte vara Newberg då? Ursprungligen var det Hummer a la Wenberg, namngiven efter kaptenen som skapade maträtten 1876 och serveras på Delmonico's restaurang i New York City. Men efter att vänskapen slutade i fientlighet mellan chefen och kaptenen, döptes den till Newberg, ett anagram av Wenberg, och Newburg-stavningsvariationen togs också på. Skålen liknar Hummer Thermidor, som skapades ungefär samma tid, 1880, av kocken Auguste Escoffier i Paris.

Du kan göra detta recept med konserverad eller fryst klumpkrabskött eller med färsk krabbekött som har lagats innan du tillsätter det i receptet. Du kan använda din favorit färska eller vilda svampar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor non-stick-kastrull, sauté lök och svamp i smöret tills de är ömma.
  2. Rör i 3 matskedar mjöl. Koka, under omrörning, i 1 minut för att göra roux.
  3. Tillsätt mjölken och fortsätt att laga mat över medium värme, omrör hela tiden tills såsen är tjock. Det ska täcka baksidan av en sked när det är rätt konsistens.
  4. Rör i krabbeköttet, sherry och peppar. Fortsätt värma under omrörning tills den värms genom.
  1. Nu är krabben Newburg redo att servera över toastspetsar, ris, pasta eller i blöta konditorivaror.
  2. Strö över toppen av varje servering med en liten paprika.

Undrar du hur du gör toast-poäng? Här är det enkla receptet på toast-poäng .

Newburg Variationer

Krabba är inte den enda skaldjur du kan göra till en Newburg. Om du har hummer, räkor eller lax tillgänglig, utforska dessa andra recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 757
Totalt fett 15 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 88 mg
Natrium 1 00001 mg
kolhydrater 114 g
Kostfiber 6 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)