Hur man gör grekisk syltad bläckfisk

Syltad bläckfisk är homecooked över hela Medelhavet. Detta syltad bläckfiskrecept är ett klassiskt sätt att göra en autentisk grekisk meze, italiensk antipasto eller spanska tapas. Det görs bäst med förkokt bläckfisk, annars kommer den färdiga produkten att vara väldigt väldigt tjuv.

Vad du behöver

Hur man gör det

Detta är en lätt maträtt att göra när du har kokt bläckfisken .

När du har den kokta octopien - och de behöver inte vara babyen, även om barnen är mer ömma - allt du gör sätter dem i en kvardisk burkburk för att vila medan du gör pickling saltlösningen.

  1. Skaka koriander och torkad chili i en torr sauspanna (gör inte det här med den färska chilen om du går den vägen) och den svarta peppar över medelhög värme tills allt är doftande.
  1. Byt alla kryddor, inklusive oregano , laurbladen och den färska chilen om den används, i en kruka som är tillräckligt stor för att innehålla vinägerna. Häll ättikan över kryddorna och koka.
  2. När ättikan är koka, stäng av värmen och locket. Låt det branta tills det är rumstemperatur, ungefär en timme eller så. Häll det sedan över bläckfisken i burken. Se till att det täcker dem alla; använd färska röda vinäger om du behöver mer.
  3. Tillsätt allt med olivolja - låt inte någon del av bläckfisk sticka genom oljan, eller det kommer att ruttna. Förvara i kylskåpet i upp till 3 månader.

Vänta minst en vecka innan du äter dem.

De är fantastiska med crusty bröd och hårdlut eller öl, särskilt på en varm dag. Favoritaccompanjemang? Antingen ouzo, en grekisk anis-smaksatt sprit eller italiensk limoncello över is.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 118
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 297 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)