Vitlök Sautéed Okra

Detta är okra receptet för alla. Redan älskar okra? Du kommer att vända om hur dess känsliga gräsbevuxna smak blir markerad med denna enkla matlagningsmetod. Misstänkt för okra? Orolig för att det kanske är slimigt? Var inte rädd! Genom att laga bägarna hela, snabbt och utan vätska, undviker du de faktorer som gör det slimigt, och du kan njuta av den fantastiska smaken, förstärkt med vitlök utan rädsla. När du förstår metoden, kolla in varianterna i slutet av receptet för att hålla sakerna roliga.

Snabbt kokad i en hetpanna med lite vitlök, skiner okra i denna maträtt som sommargrönsak, värt att söka efter varje tillfälle. Mindre pods är bättre för denna behandling (de riktigt stora tenderar att vara lite hårda och rättvisa bättre hackade och stuvade).

Ovanstående med dessa gräsmattor? Kolla in allt om Okra för att lära dig mer. Gilla ljudet av hur enkelt och slimigt det här receptet är? Du är också sannolikt att gräva rostad Okra och grillad Okra .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim av och släng av okras stamändar, om du vill. Skölj de trimmade böterna, klappa dem torra och sätt dem åt sidan. Var noga med att torka dem, extra vatten i matlagningsprocessen kan leda till den slanka faktorn detta okra-recept är utformat för att undvika.
  2. Skala vitlöksklyftan, skär den i halva längden och skär den så smidigt som möjligt.
  3. Värm en stor stekpanna över medelhög värme. När pannan är het, tillsätt oljan, virvla runt pannan för att belägga botten med oljan och värm tills oljerslangen, cirka 30 sekunder.
  1. Tillsätt vitlöket och låt det sitta tills det bara börjar bli gyllene, ca 1 minut.
  2. Tillsätt okraen, rör om att belägga den med olja och kombinera den med vitlök. Täck och koka, skaka pannan ofta för att flytta okrapallen runt inuti, tills okraen börjar bruna på kanterna och är öm till biten, ca 8 minuter.
  3. Överför okraen till en serveringsfat eller enskilda tallrikar. Strö med salt till smak och servera.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 82
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 13 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)