Crockpot Sauerbraten

Traditionella Sauerbraten har den mest underbara söt och sur smak. och köttet är mycket ömt från lång, långsam matlagning. Detta enkla och enkla Crockpot Sauerbraten-receptet lagar mat i din långsamma kokare och tar ungefär 20 minuter att sätta ihop. Och det har samma underbara smaker och texturer som det svårare att göra original.

Du kan använda någon billig snitt av nötkött i detta recept. Rundbiff är mitt val, men du kan också använda topprund eller botten rund eller rumpbiff. Använd bara en dyr skärpa, eftersom det kommer att slösas bort i den långsamma ugnen. Den långa långa tillagningstiden gör tuffa köttdelar mycket mjuka och saftiga. Kött som börjar ömma blir hård när det kokas i crockpotten.

Detta recept måste verkligen serveras med varma kokta nudlar. Prova kluski nudlar, som är tjockare än vanliga nudlar, eller använd regelbundna äggnudlar. En grön sallad kastad med vissa skivade svampar och en lätt vinaigrette dressing är ett måste. Till dessert serverar du något coolt och krämigt, som en glasspai eller en citronmingépai.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en 4 till 5-timmars långkokare kombinerar du kubad nötkött, lök, vitlök, köttbuljong, vinäger, vikblad, morötter och potatis. Blanda väl, täck sedan crockpotten och laga den lågt i 8 till 9 timmar.

Ta sedan bort crockpotlocket och vrid värmen till högt. Ta bort och kassera bladets löv.

Tillsätt gingersnaps och brunt socker till blandningen. Rör väl och smaka på kryddor (du kanske vill lägga till mer gingersnaps eller brunt socker för perfekt söt / surt balans, det är upp till dig).

Rör sedan om gräddfilen och mjölet i en medium skål. Tillsätt ca 1/2 kopp den heta matlagningsvätskan och blanda bra med en piskvisp. Lägg sedan till det i crockpotten och rör om att kombinera.

Täck och koka på låg i ytterligare 30 minuter eller tills såsen är tjock och uppvärmd. Servera med heta kokta äggnudlar eller spatzele nudlar.

Om du har en ny varm matlagning crockpot kock på låg i 6 till 7 timmar tills köttet är ömt, följ sedan resten av anvisningarna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 472
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 103 mg
Natrium 433 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 6 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)