Balsamisk Honey Salad Dressing

Balsamvinäger och honung (tillsammans med lite senap) packar mycket smak i den här söta äntiga salatförbandet. Om du aldrig har gjort dressing förutspår jag att du kommer att bli glad över hur lätt det är - och hur mycket du gillar att kunna kontrollera exakt vad och hur mycket som går in i din sallad. Känn dig fri att anpassa alla kryddor till din smak och använd detta recept som mer av en riktlinje mot läckerhet.

Detta recept gör tillräckligt för 4 till 6 koppar salladgrönsaker. Har en större publik komma? Det dubblar eller tredubblar lätt.

Obs! Förbandet lagrar också i upp till en vecka, så fortsätt och gör ett större parti som låter dig klä flera salater under de kommande dagarna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål eller mätkopp, vispa ihop oljan, vinägern, senap och honung. (Om du använder dressingen direkt, gör som jag gör och gör dressingen rätt i botten av den stora salladsskålen, om du gör det framåt, överväga att göra dressingen i en burk, istället för att whisking, bara skruva på locket och skaka det tillsammans!)
  2. Skala och häxa skaloten. Lägg till det på förbandet. Om du vill lägga till den extra spetsen av vitlök, skala den, gräva den och lägg till den också. Vispa dem i förbandet. Tillsätt salt och peppar och visp dem in i. Låt dressingen sitta 5 till 10 minuter för smakerna att blanda lite.
  1. Smaka på dressing-det bästa sättet att göra detta är att doppa ett salladsblad i dressingen så att du smakar hur dressingen kommer att fungera på salladen. Lägg till mer salt och / eller peppar om du tror att den behöver den. Du kan också justera mängden honung och senap för att göra det sötare eller mer skarp. För stark? Tänk på att whisking i en extra matsked olja (eller bara lägga till en matsked varmt vatten för att späda smaken lite).

Använd omklädningen omedelbart, eller fortsätt att täcka och kylda i upp till en vecka. Observera och varnas om att om du slappnar av dressingen kommer olivoljan att stryk och se otäck ut. Fret inte, medan det kommer att se ganska grovt först, kommer det att smälta tillbaka till det normala när det gäller rumstemperatur; Du kan skynda på det här med att skaka eller viska det regelbundet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 116
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 109 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)