Vitlök Kammusslor Stir Fry

Succulenta kammusslor seared och sedan simmered med söt röd paprika i en garlicky sås. Denna maträtt passar perfekt över ris eller nudlar. Varje portion innehåller: Kalorier 226, 10g Kolhydrater, 20g Protein, 11g Fett, 37mg Kolesterol, 1g Fiber, 279mg Natrium, 510mg Kalium.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj kammusslorna under rinnande vatten och klappa torrt. (Om du använder havskammusslor, skära dem i halva eller kvartalen efter önskemål).
  2. Skär stammen av den röda paprika och ta bort frön i mitten. Klipp i halva och skär sedan i bitar. Skala och finhacka vitlöket. Skär den gröna löken i 1-tums bitar.
  3. 3. Blanda kycklingsbuljong, oststersås, risvin eller sherry eller risägräd och socker i en liten skål. Avsätta.
  1. Värm en wok över medelhög till hög värme. Tillsätt oljan till den uppvärmda woken . När oljan är varm lägg till hälften av vitlöksklyftorna. Rörsteg tills vitlöket är aromatiskt och börjar brinna. Ta bort med en slitssked och reservera.
  2. Lägg kammusslorna i wok och lägg dem ut platt. Rörsteg i ca 2 minuter, var försiktig så att du inte överkokar kammusslorna. Avlägsna från wok och dränera i en kolv. Torka ut pannan.
  3. Tillsätt 1 matsked olja till wok. När oljan är het, tillsätt den kvarvarande vitlöken och den gröna löken. Rörsteg i 10 sekunder och tillsätt den röda paprika. Rörsteg i 1 minut, flytta grönsakerna och stänk med en liten mängd kycklingsbuljong, risvin eller vatten om det behövs.
  4. Lägg till den reserverade vitlöken och såsen i wok. Koka upp och sätt kammusslorna. Vrid ner värmen och låt kammusslorna och paprikan i såsen vara upptäckta, i ca 5 minuter. Rör om kammusslorna ibland. (Om du planerar att använda majsstärkelsevattenförtjockaren, förbered det medan kammusslorna simmar).
  5. Ge majsstärkelse / vattenblandningen en snabb omröming och lägg den i mitten av woken, rör om snabbt för att tjockna. Blanda med övriga ingredienser.
  6. Garnera kammusslor med den hackade korianderna om så önskas. Servera över ris eller med nudlar.


Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 159
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 27 mg
Natrium 638 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)