Kyckling Med Havarti Dill Ostsås

Använd tunnbenade benfria kycklingbröst i detta recept för snabbast tillagningstid.

Kycklingen gör en fin presentation på en spenatbädd, eller serverar den på enskilda tallrikar och skickar såsen vid bordet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder små kycklingbröst, punda dem mellan ark av plastfolie till en jämn tjocklek på ca 1 / 4- till 1/2-tums. Om kycklingbrösten är stora skivar du dem horisontellt för att producera två tunna skivor, pund att tunna efter behov. Alternativt kan du köpa tunna skivad kycklingbröst.
  2. Lägg 1/2 kopp mjöl i en bred skål eller tallrik.
  3. I en annan skål, vispa ägget med vatten.
  4. Sätt brödsmulorna i en tredje skål.
  1. Strö lätt kycklingen med salt och nybakad svartpeppar. Skaka kycklingen i mjölet, dopp sedan i äggblandningen, lägg sedan på brödsmulorna. Placera kycklingbitarna på ett bakplåt och kyl det för att kyla i ca 30 minuter.
  2. Under tiden, i en kastrull över medelvärme, smälta 2 matskedar smör. Rör i resterande 2 msk mjöl och fortsätt att laga mat, omrör hela tiden i 1 minut. Tillsätt vitlökspulver och dillgräs, om du använder. Lägg gradvis 1 kopp mjölk. Koka, rör om tills det är förtjockat. Tillsätt osten och koka, rör om tills osten har smält. Smak och tillsätt salt och peppar efter behov.
  3. Värm resterande 2 matskedar smör i en stor stekpanna med olivoljan. Koka kycklingen tills den är brunad och kokad genom, vänd på brunt båda sidor. Tiden beror på kycklingens tjocklek. Mina kakor var mycket tunna, så de tog bara ca 6 till 8 minuter.
  4. Kontrollera med en omedelbar lästermometer om du är osäker. Den bör registrera minst 73 ° C när kycklingen är klar.
  5. Ordna kycklingen på en serveringsfat med såsen eller servera såsen separat.

Serverar 4 till 6.

Du kanske också gillar

Lätt stekt köttfärs med cornflake Crumb Coating

Ovnsfryst Pestokylling

Enkel Skillet Kyckling Med Bacon

Lätt Cajun-Spicy Kycklingbröst för Grillen eller Broiler

Kyckling Med Krämig Frisk Herbsås och Svamp