Vitbönor Med Rökt Skinka

Om du har kvarstämning från en stor familjefest, är det ett smakligt sätt att använda det med en en-kruk, lätt måltid med vita bönor med rökt skinka. (Om du föredrar att köpa skinka benlös och ha en yen för denna tröstande måltid, fråga slaktaren för ett skinkben. Han är säker på att tvinga dig.)

Skinka med rökt skinka gör en välsmakande buljong för att laga bönorna i den här hemmet klassiska som är södra ända ner till sin själ. När du använder skinken för att smaka på bönorna, servera det rökiga köttet på toppen. Detta recept tar ett tag att göra, men det belönar dig med en djupt tillfredsställande måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj lök och vitlök i smöret tills det är genomskinligt över medelhögt värme i en nederländsk ugn eller någon tung vattenkokare med lock.
  2. Lägg till skinken, buljong, vatten och vikblad. Ta till en simmer, minska till låg, täck och simma i 1 timme.
  3. Avtäcka och tillsätt bönorna, oregano, rosmarin, rödpepparflingor och svartpeppar. Täck och simma, rör om och om i 45 minuter. Mer vätska kan tillsättas när som helst om bönorna suger upp all befintlig vätska när de lagar mat.
  1. Avtäck och smaka för salt. Skinkan kan ha varit salt nog, men om inte, lägg till och justera. Tillsätt tomaterna, täck och simma i ytterligare 45 minuter, eller tills bönorna är ömma och krämiga (tiden varierar beroende på vilken typ av bönor du använder).
  2. Ta av skinken till en skärbräda , skiv av kött från köttet och servera på de varma bönorna i en stor skål. Topp med färsk persilja.

Betjäningsförslag

Den traditionella, måste-ha sidan för bönor och skinka skaft är cornbread . För purister och bara om någon som har serverats denna mat av sin mormor, kan du bara inte klara det.

Den andra traditionella sidan som serveras i söder är collard greener , men om det inte är din stil, ersätt Brysselspirer eller gröna bönor kastade i bacon bitar för vissa fläsk harmoni.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 281
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 59 mg
Natrium 1,206 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)