Monte Cristo smörgåsar

Monte Cristo smörgåsar är gjorda med skinka, två sorters ost och tunnskivad kyckling. De doppas i en smet som liknar en som används för att göra franska Toast, doppad i en krossad spannblandning, sedan grillad till skarp perfektion.

Dessa fantastiska smörgåsar är en riktig behandling, och de är lätta att göra. Traditionellt grillas de i stora mängder smör, och du kan göra dem så. Men försök dem på en George Foreman grill för all kram och mindre fett.

Servera dessa smörgåsar med en fruktsallad eller en grön sallad för en trevlig lunch eller middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

Sprid ena sidan av varje brödskiva med Dijon senap. Gör smörgåsar med de två sorters ost och skinka och kalkonskivor.

I en grund skål, kombinera ägg, mjölk och olja, och slå bra till kombinerat. Placera den krossade spannmålen på en grundplåt.

Doppa varje smörgås kort i äggblandningen och dopp därefter smörgåsarna i spannblandningen till beläggningen.

Grilla smörgåsarna i en dubbel kontaktgrill eller panini grill eller våffeljärn tills de är skarpa och bruna och osten har smält, ca 3 till 4 minuter totalt.

Om du vill grilla smörgåsarna i en panna, lägg till ca 1/4 kopp smör och låt det smälta i pannan. Grilla smörgåsarna, vrid en gång, i det varma smöret i ca 3 till 4 minuter per sida tills de är skarpa och gyllene.

Stänk de varma smörgåsarna med pulveriserat socker och servera med jordgubbssylt för doppning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 753
Totalt fett 50 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 275 mg
Natrium 1 568 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 58 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)