Vissa ostar Väder Frys Extremes Medan Andra Lider

Den djupa kyla bevarar ostsäkerhet, men ofta på bekostnad av kvalitet

Den verkliga frågan är inte att du kan frysa mjukost, men ska du? Medan du säkert kan frysa någon ost, lider vissa sorter en märkbar kvalitetsförlust när du gör det. För att spela det säkert verkar standardpositionen på fryst ost vara: gör det inte. Men som med någon regel kan du hitta undantag till den här.

Den frostiga effekten på ost

Iskristaller bildas i ost under förvaring i frysen, vilket påverkar både smak och konsistens.

Vatten expanderar när det fryser och kontrakterar när det tinas. Denna åtgärd bryter ner ostens molekylstruktur, vilket gör att de blir smuliga när de tinas. Mjuka ostar uppträder i synnerhet från frysutsprutningsvätskan separerad från den hårda och något granulära kvarvarande pasta.

Frys nr s ost

Strukturen av färska ostar som queso fresco och paneer och mjukost som brie lider mest från tiden i frysen. På samma sätt kommer handgjorda, konstgjorda ostar med sina fint balanserade smaker ut ur frysen märkbart värre för slitage.

Förvara inte ost med inåtfina fickor eller hål i frysen heller. De små luftfickorna uppmuntrar skadorna som orsakas av frysnings- och töjscykeln ännu mer.

Frys Go's of Cheese

Den industriellt producerade osten står till frysning med minst kvalitetsförlust. Stora block av butikshandelscheddar är till exempel jämnt smidiga och lider mindre texturskador när de är frysta än mer oregelbundna osttyper.

Äldre, hårda gitterostar som pecorino Romano och Parmigiano-Reggiano (parmesan) kommer vanligtvis ut ur frysen i användbart skick. Men dessa typer av ostar kan utveckla en något metallisk "bränd" smak under frysförvaring. Eftersom de håller sig nästan obestämt i kylskåpet tätt insvept (utan förlust av smak), är det mer meningsfullt att lagra dem där.

Förpackade strimlade ostar som mozzarella avsedda för smältning på pizza och skivor som är avsedda för grillad ost, ger bra kandidater för frysuppbevaring, så att du kan hålla dem bekvämt till hands.

Förvaring och användning av frusen ost

Ost som hålls kontinuerligt vid 0 F varar obestämt från ett säkerhetsperspektiv, men kvaliteten försämras successivt över tid. För bästa resultat använd frusen ost inom tre månader. Förvara den i oöppnad originalförpackning, eller i zip-top-fryspåsar med tryckluft. Förpackad strimlad ost innehåller vanligtvis majsstärkelse för att hålla den från klumpning; Separera skivor ost med lakan med fryspapper innan du lägger den i en påse eller lufttät behållare.

Tina ost i kylskåp eller laga det från frusen på pizzor, i grytor eller i en grillad ostsmörgås. Använd upptinad ost inom två dagar till tre dagar efter att ha dragit den från frysen.

Tidigare fryst ost fungerar bäst när du gratar, smuler eller smälter det. Använd inte upptinad ost på diskar som en Caprese-sallad eller deli-smörgås , som är beroende av den färska ostens krämiga konsistens.