Tranbär upp och ner tårta

Denna fantastiska tranbär upp och ner kaka är ett bra sätt att fira säsongen! Tårta tranbär och brunt sockerblandning på den söta kakan är den perfekta smaken kombinationen. Lägg till denna imponerande tårta på din Thanksgiving eller julens dessertmeny för att verkligen avsluta semesterfestivalerna i stil.

Servera tårtan varmt eller vid rumstemperatur med nyblåst grädde .

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Separera äggen. Sätt äggvitorna i en liten rostfri eller glasskål och lägg åt sidan. Sätt äggulorna i en liten skål eller kopp och lägg åt sidan.
 2. Förvärm ugnen till 350 F.
 3. Kombinera brunt socker och smör i en 9-tums rund kakspanna (inte fjäderform) och placera den i ugnen. När smöret har smält, rör om och fortsätt matlagning i 5 minuter, eller tills bubblor överallt. Ta bort pannan ur ugnen och sätt den på ett ställ.
 1. I en skål, kasta tranbär med apelsinjuice. Strö över tranbäret över brunt socker och smörblandning.
 2. I en medium skål, kombinera mjölet, bakpulver och salt; rör om att blanda noggrant. Avsätta.
 3. I en blandningskål med en elektrisk mixer, slå det granulerade sockret med 1/2 kopp smör i ca 4 minuter, eller tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt äggulorna, en i taget, slå bra efter varje tillägg. Lägg till vanilj- och apelsinskal.
 4. Tillsätt ungefär en tredjedel av mjölblandningen till den krämda blandningen och slå på låg hastighet tills den blandas. Slå i hälften av mjölken. Tillsätt ytterligare en tredjedel av mjölet och blanda väl. Slå i den återstående mjölken och slå sedan i den kvarvarande mjölblandningen. Beat tills det är väl blandat.
 5. Slå äggvita med rena beaters med grädde av tartar eller citronsaft tills mjuka toppar bildas.
 6. Vik äggvitorna i smeten.
 7. Sprid smeten jämnt över tranbärskiktet.
 8. Baka kakan i 35 till 45 minuter, eller tills en tandpetare sätts in i mitten av kakan kommer ut ren.
 9. Kyl kakan i pannan på en hyllan i 15 minuter, och vrid sedan försiktigt in den på en kakeplatta.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 405
Totalt fett 20 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 131 mg
Natrium 423 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)