Savory Sauteed Svamp

Dessa smakliga sauterade svampar är lätta att göra och de är underbara med grillat, rostad eller grillat kött eller fjäderfä. De är särskilt bra med biffar, fläskkotletter och hamburgare.

Smör, scallions och örter ger dessa svampar en fantastisk smak. Använd gärna friska örter istället för de torkade örterna. Jag lägger till några teskedar av färskhackad persilja strax innan de är färdiga.

Se även
Fyllda svampar med musslor
Mushroom Madeira sås

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta svampen och trimma ändarna på stammarna. Använd en pappershandduk eller en mjuk svampborste för att smita av eventuella smutsdelar. Skiv svampen tunt.
  2. Smält smöret i en kastrull över medelvärme. lägg till skivad svamp och örterna. Sauté, rör om ofta, i ca 6 till 8 minuter eller tills svamp är ömt och det mesta av den frigjorda vätskan har avdunstats.
  3. Lägg till gröna lökar, vin eller kycklingsbuljong och en tappa nybakad svartpeppar; koka i ca 5 minuter längre, eller tills det finns mycket lite vätska kvar i pannan. Smak och tillsätt salt, efter behov.

Serverar 4 till 6.

* Om du har färska örter, använd en kombination av sliced ​​gräslök och timjan eller hackad rosmarin.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 90
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 389 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)