The Twinkie Myth

Går Twinkies verkligen för evigt?

Den allmänna konsensus när det gäller mat är att ju bättre det smakar desto sämre måste det vara för dig. Så det kommer inte som någon överraskning att en av Amerikas mest eftertraktade mellanmålsmedel har lider av några av de mest outlandish rykten. Twinkies, de små, gula, krämfyllda mellanmålskakorna gjorda av Hostess, har lidit rykten om deras livslängd och ingredienser i årtionden.

Myten

Mythens detaljer kan variera, men den grundläggande berättelsen säger att Twinkies är gjorda med alla kemiska ingredienser och inga faktiska livsmedelsprodukter, så de kommer att förbli färska i årtionden.

Vissa går även så långt som att säga att en Twinkie kan överleva ett kärnvapenkrig. Denna stadslogga var förevigad när en vetenskapslärare i Maine höll en ovanpå sin tavla i 30 år. Även om Twinkie blev ganska spröd, hävdade läraren att Twinkie-tröskeln syntes färskt och ätbart.

Feeding off av rykten om att Twinkies är gjorda med alla kemiska ingredienser, hävdar vissa att Twinkies inte ens är riktigt bakade. Detta rykt hävdar att Twinkies produceras av en kemisk verkan som gör att de kemiska ingredienserna skumas när de kombineras och sedan sätts. Trots allt, om det inte finns någon riktig mat i en Twinkie, behöver den inte bakas, eller hur?

Verkligheten

Twinkies innehåller faktiskt riktig mat, de är verkligen bakade och den officiella hållbarheten är bara 25 dagar. Efter denna tid kommer Twinkie att fortsätta att existera (som bevisad av vetenskapsläraren i Maine) men kommer att minska kraftigt i smak och konsistens.

Det är sant att 25 dagar är avsevärt längre hållbarhet än de flesta bakverk, men detta uppnås genom att man undviker användning av mejeriprodukter och det lufttäta cellofanomslaget. I stället för att vara tillverkad med äkta grädde, tillverkas vaniljkrädesfyllningen i Twinkies med förkortning, socker, ägg, smakämnen och stabilisatorer, som förstörs i mycket långsammare takt.

Även om Twinkies innehåller några konstgjorda ingredienser (som kemiska stabilisatorer, konstgjorda smaker, färgämnen och konserveringsmedel), är de inte 100 procent kemiskt inkluderade, vilket vissa har hävdat. Twinkies innehåller också många äkta livsmedelsingredienser, såsom mjöl, socker, ägg och rapsolja.

Vidare squashing Twinkie "kemisk tårta" myten, Twinkies bakas precis som något annat mellanmål eller bakad bra. Den bruna botten på kakan är faktiskt överst när den bakar, vilket är anledningen till att den uppnår den är guldbrun färg. Efter bakning injiceras kakorna med vaniljkräm och inverteras så att den bleka, gyllene gula kupolen blir toppen.

Trots de extrema urbana legenderna kring Twinkies verkar deras rykte deras rykte ha blivit oskadd. Twinkies är en av de mest populära mellanmålskakorna i Amerika och över 500 miljoner produceras varje år. Vid den konsumtionshastigheten kan vi säkra att det trots att hållbarheten håller Twinkies inte så lång tid!