Låg Calorie Banana Bröd Recept

Detta kaloribaserade brödrecept med kalorier har blivit tweaked för att avlägsna något av sockret och smöret.

Men låt inte "kalorier" -märkningen avskräcka dig från att prova den här läckra versionen av det klassiska snabbbrödet. Applesauce i detta recept tjänar två syften genom att ersätta hälften av smöret och lägga till sötma eftersom sockret är halva mängden i traditionella recept.

Försök att servera detta till frukost eller tilltugg och känner dig inte skyldig att göra det. Brödet blir underbart fuktigt och fyller hela huset med sin läckande arom under bakning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F. Belägg en 8x4-tums brödspanna med matlagningsspray och lägg åt sidan.
  2. I en stor blandningsskål kombinerar du sockret och mjukat smör med en mixer vid medelhastighet, ca 3 minuter, eller tills smöret och sockret är väl kombinerade och lätta och fluffiga.
  3. Tillsätt ägget och äppelmos och slå ytterligare 2 minuter. Vik försiktigt in i bananerna.
  4. Lätt skona allmjölksmjöl och helmjölsmjöl i torra mäskoppar och jämn med en kniv. Kombinera de två mjölkarna, bakpulver och salt i en separat stor skål.
  1. Tillsätt mjölblandningen i bananblandningen, 1/2 kopp åt gången, blanda efter varje tillsättning tills smeten är fuktad och inga torra streck av mjölsshow.
  2. Häll försiktigt hela smeten i loafpannan med en spatel för att skrapa skålens sidor.
  3. Placera pannan i ugnen och i 50 minuter till 1 timme eller tills en träplocka satt i mitten av brödet kommer ut rent.
  4. Låt brödet svalna i pannan i 5 minuter. Ta bort brödet från pannan och kyla helt på en trådhylla.

Nutrifacts per Serving: 100 kalorier, 23 kalorier från fett, 2,5 g totalt fett (1,4 g mättat fett), 14 mg kolesterol, 108 mg natrium, 2 g protein, 17 g CHO, 1 g fiber.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 177
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 97 mg
Natrium 380 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)