Gammal mode pepparkaka recept med citronglas

Den vackra, djupa bruna färgen och den rika smaken i detta pepparkaka recept kommer från de mörka melasserna, vilket är mycket traditionellt i dessa gammaldags recept. Den markerade ingefära och kanel ger detta enkla att göra pepparkaka recept det är kryddigt sparka, och den snabba citronglasyren avslutar denna klassiska amerikanska dessert perfekt.

Servera 8

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader F.

  2. Sifta mjölet och bakpulver i en blandningsskål. Tillsätt ingefära, kanel, salt, socker, ägg och melass. Blanda med en spatel tills blandningen är kombinerad och liknar våt sand. Tillsätt oljan och kokande vatten och vispa i ca 2 minuter tills smeten är jämn och skinnig.

  3. Olja och mjöl en 9-tums stekpanna eller panna. Häll in smeten och tappa det försiktigt på bordet för att ordna det jämnt. Baka i 35 minuter tills pepparkakan drar lite bort från sidorna och toppen springer tillbaka när det är lätt rörd.

  1. Kombinera det pulveriserade sockret och citronsaften och vispa ihop tills det är slät. Häll över den heta pepparkakan och sprida jämnt med en spatel. När det kyls kommer glasyren att suga in i toppen och runt sidorna. Skiv och servera bara varma, eller vid rumstemperatur.
Den här pepparkakan är bra med bara citronglasyren, eller den kan serveras med vaniljglass, vispad grädde eller citronfärg.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 333
Totalt fett 16 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 26 mg
Natrium 609 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)