Torta Espanola - Potatis och Lök Frittata

Denna potatis- och äggfrittata kom till Sydamerika från Spanien, där den ofta skärs i små kilar och tjänade som tapas . Torta Espanola, som även är känd i Latinamerika som torta de papas eller tortilla Espanola, gör en stor en skål middag, tack vare enkla ingredienser som ofta finns till hands.

Lägg till allt annat du hittar i kylskåpet - skinka, bacon, chorizo, svamp, röd paprika och ost - allt gör denna mat intressant och annorlunda än den senaste gången du gjorde det.

Många recept kallar för att vända tortan och returnera den till pannan för att laga den andra sidan. Du behöver en mycket bra nonstick pan eller massor av olja för att göra detta framgångsrikt. Broilermetoden är ett lättare alternativ.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skala potatis och skiv mycket tunt, ca 1/4 tum tjockt eller skära dem i 1/2 tums kuber.
 2. Lägg de skurna potatisarna i en skål och täck dem med saltat vatten .
 3. Skiv löken smidigt.
 4. Placera 2 matskedar olja i en tung, ugnssäker 12-tums stekpanna som är minst 2 cm djup och värma oljan över medium värme.
 5. Lägg de skivade lökarna på stekpannan och koka tills löken är mjuk, doftande och vänd gyllene.
 1. Töm potatisen och låt dem torka.
 2. Kasta potatisen med resterande 2 matskedar olja och krydda med salt och peppar.
 3. Tillsätt potatiserna till löken i stekpannan.
 4. Täck och koka potatis över låg värme tills potatis är ömma, rör om och om så att de inte klibbar på pannan och brinner.
 5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
 6. Häll mjölk / äggblandningen över potatis och lök.
 7. Stänk hackad persilja eller koriander över ägg och potatis.
 8. Koka upp blandningen över låg värme tills äggen verkar för det mesta, var försiktig så att de inte brinner, ca 5 till 8 minuter.
 9. Om du använder en nonstick-pan kan du försiktigt vrida frittaten ur pannan och på en tallrik vid denna punkt - vänd en tallrik upp och ner över stekpannan och vrid sedan stekpannan så att frittaten faller på nu-höger sidoplattan. Skjut frittata från plattan tillbaka i pannan så att den brunade sidan vetter upp och koka över låg värme i några minuter.
 10. Om din stekpanna inte är nonstick, kan du slutföra att laga ägget under köttet. Förvärm pannan, lägg sedan pannan under pommes fröken tills frittatens topp är brunad och lite spröd.
 11. Skär tortan i kilar för att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 251
Totalt fett 17 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 279 mg
Natrium 168 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)