Papas Chorreadas - Colombianska potatis med Ostsås

Papas chorreadas är en läcker colombiansk specialitet. Kokta röda potatis smutsas i en rik ostsås kryddat med lök och tomater. Verbetet korreär betyder att flöda eller hälla - såsen i denna maträtt är tänkt att vara "gushing" över potatiserna.

Den enklaste formen av denna maträtt har bara sex ingredienser: röda potatis, lök, tomater, grädde och en smältost som mozzarella . Många recept kallar för scallions, koriander, kummin eller chili paprika - gärna experimentera med smaker. Även om det inte är traditionellt, verkar en garnering av smulad bacon som en bra idé.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skura potatis och placera i en stor kruka med kokande, saltat vatten . Koka tills det är ömt när det trängs igenom en gaffel. Töm potatis och låt svalna något.
  2. Snitt höger eller lök. Hak den vita delen och en tum eller två av den gröna delen av scallionsna i 1/2 tum längder. Hacka resten av de gröna delarna av scallion och reservera för garnering.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna. Sauté 1/2-tums scallion, sjalotten, kummin och chilipulveret i smöret tills det är mjukt, ca 5 minuter.
  1. Tillsätt tärnad tomater och koriander, och koka tills tomaterna är mjuka och doftande. Tillsätt matsked mjöl och rör om kort.
  2. Rör i grädden och ost och värm tills såsen bara kokar och ost smälter mestadels. Avlägsna från värme.
  3. Skiv potatis i halvor eller kilar och ordna på en tallrik. Häll sås över potatis. Garnera med hackad grön lök.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 547
Totalt fett 28 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 76 mg
Natrium 446 mg
kolhydrater 63 g
Kostfiber 8 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)