Vegan Curried Tofu Scramble med Spenat Recept

Letar du efter en indisk inspirerad vegansk mat, kan du göra hemma? Denna curried tofu scramble med spenat recept tar en grundläggande vegetarisk och vegan tofu scramble recept och kryddor upp det. Denna maträtt, inspirerad av smakerna i Indien och fylld med hälsosam grön spenat och färska tomater, är snabb, enkel, hälsosam och full av smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skaka vitlök och lök i olivolja eller rapsolja i en stor stekpanna. Låt koka i 3 till 5 minuter, eller tills lökan börjar bli mjuk.
  2. Tillsätt den smuliga tofuen och ge det en snabb omrörning.
  3. Tillsätt currypulver, gurkmeja, kummin och salt och peppar till stekpannan, rör om så att kryddorna täcker tofubrunnen.
  4. Koka i 2 till 3 minuter, lägg sedan de tärnade tomaten och låt den värma, rör om i 3 minuter eller tills tills det är varmt och lite sprött på utsidan. (Det kan hända att du behöver lägga lite mer olja vid behov under matlagningsprocessen.)
  1. Tillsätt spenat, täcka på pannan och laga mat i 1 till 2 minuter, tills spenaten blöts, omrör väl.

Gilla detta recept?

Älskar detta vegetariska och veganska tofu recept? Här är några mer otroliga saker du kan göra med tofu:

* Cooks Anteckningar:

källor:

Achitoff-Gray, N. (2014). Matlagningsfett 101: Vad är en rökpunkt och varför är det ämnet? Hämtad 20 november 2016, från http://www.seriouseats.com/2014/05/cooking-fats-101-whats-a-smoke-point-and-why-does-it-matter.html

Zeratsky, K. (2016, 23 januari). Vilken typ av olja ska jag använda för matlagning med hög värme? Hämtad 20 november 2016, från http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/cooking-oil/faq-20058170

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 438
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 291 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 10 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)