Finska Ugnpannkaka (Pannukakku) Recept

Pannukakku är Finlands främsta pannkaka. Det är en underbar maträtt att förbereda när du längtar efter pannkakor, men vill inte spendera mycket tid på grytan.

Även om det kallas en ugnsbakad pannkaka, är en pannukakku verkligen mer som en kombination av fransk toast, vanilj, crepe och pannkaka. Den kommer ut ur ugnen som en imponerande gyllene krater. De krispiga sidorna stiger över kanterna av pannan och mitten är krämig och glänsande med smält smör.

Du har kanske sett liknande recept med titeln tyska pannkaka eller nederländska bebis. Oavsett vad det kallas är det ett gott alternativ till den genomsnittliga frukosten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål, piska ägg, mjölk, socker och vaniljssocker (eller vanilj) till gräddig. Rör i den revade citronskalan.
  2. I en separat skål siktar du ihop mjöl, salt och bakpulver. Rör i äggblandningen. Låt smeten vila i 30 minuter.
  3. Förvärm ugnen till 450 F.
  4. När pannkaka smeten har vilat, placera smör i en ugnssäker stekpanna eller paj platta. Placera pannan i ugnen och låt smöret smälta utan att bryna (se noggrant).
  1. När smöret har smält, ta av pannan ur ugnen. Använd en bakverkborste för att belägga ytan och sidan av pannan jämnt med smält smör.
  2. Häll pannkaka smeten i den heta, smörgås och återgå till ugnen.
  3. Baka i 15 minuter, eller tills puffed och golden.

Göra justeringar

Receptet kan enkelt ändras till personlig smak. Det är dock viktigt att behålla de enkla förhållandena med att använda 1/4 kopp mjöl = 1/4 kopp mjölk = 1 ägg / per portion. Med det i åtanke, fortsätt och tillsätt socker och smakämnen efter smak och antingen minska eller öka antalet portioner.

Betjäningsförslag

Medan du verkligen kan njuta av denna läckra pannkaka på egen hand, kan du göra det ännu mer utsökt med en söt toppning. Prova den med vispad grädde och färsk frukt, fruktkompote eller lätt sauterade äpplen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 316
Totalt fett 20 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 242 mg
Natrium 424 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 1 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)