Fransk lök Soppa Fondue Recept

När du tänker på fondue kan du bli påminnad om 1970-talet - den ostliga sammansättningen var partiets liv under hela decenniet. Vi har uppdaterat den här vintagebehandlingen och gjort det mer av en festglädje med en krämig fransk löksoppa. Ta en fondue gaffel (eller bara en sked!) Och dela den här interaktiva fest med vänner och familj. De kommer att clamoring till dunk bröd, grönsaker och mer i detta smakliga recept.

Medan fondue kanske har haft sin högtidstid i Amerika under 1970-talets cocktailpartier, har denna mat internationell överklagande . Fransk lök soppa har en lika illustrerande pass-det skapades i domstolen av kung Louis XV. Vem skulle ha gissat att dessa två globetrotters skulle vara förenade med det gemensamma bindet av ost?

Min fondue och en klassisk fransk lök soppa toppning har också något gemensamt ... Gruyére ost ! Den här smältiga sorten fungerar bra i detta recept, vilket är förmodligen varför din fondue kommer att försvinna snabbt. Med all den roliga som följer med denna maträtt, kanske det borde kallas "fundue!"

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll oljan i en mediumstort sautépanna med medium värme.
  2. Sauté löken, kasta ofta, tills det är brunt och karamelliserat, ca 15-20 minuter.
  3. Avsätta.
  4. Krossa ostarna med mjölet i en medium blandningsskål tills jämnt belagd.
  5. Avsätta.
  6. Kombinera köttbuljongen, kokar sherry och koncentrerad nötköttbuljong i en medium sås potten över medium låg värme och låt till en liten simmer. Cooks Obs: Har du inte matlagnings sherry till hands? Lämpliga substitutter inkluderar torrt rött eller vitt vin eller äppelcidervinäger.
  1. Vispa osten i blandningen i fyra satser, vänta mellan varje tillsats för att osten smälter. Låt inte blandningen koka.
  2. När den sista satsen har smält helt, ta bort potten från värmen och rör om de karamelliserade lökarna.
  3. Överför blandningen till en fonduepanna och strö musmattan på toppen.
  4. Servera med franskbröd, aspargespjut, potatis, broccoli eller blomkål, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 385
Totalt fett 26 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 77 mg
Natrium 670 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)