Vegan Cornmeal Pannkakor Recept

Innan pannkakor gjordes med vetemjöl , gjordes de med majsmjöl. Indianer använde överflöd av majs för ett stort antal rätter i Amerika och pannkakor, även kallade johnnycakes, var en av dessa rätter. Denna pannkaka recept från veganmjölmjöl är lätt att göra med välbekanta ingredienser. Denna mjölkfria pannkaka tillverkas med sojamjölk i stället för traditionell mjölk och olivolja i stället för smör. Servera dessa som du skulle regelbundna pannkakor, med en regna lönnsirap och en strö av socker och kanel om du skulle vilja. Fler förslag på toppings följer nedan i förberedelsearbetet.

Ingrediensbyte och matlagningstips

Även om det kallas en cornmeal pannkaka, kräver detta recept för användning av vetemjöl. Detta är viktigt för att se till att pannkaka har konsistens och fluffighet hos pannkakorna vi har blivit vana vid. Om du försöker göra receptet utan mjöl, med bara majsmjöl, blir resultatet en mycket grovare konsistens mer likadad med majsbröd än pannkakor.

Topping cornmeal pannkakor är inte annorlunda än topping pannkakor. Om du gillar frukt, sirap och nötter, har du det. Smaksatta siraper verkar gå bra med majsmjölkspannkakor också, så att kombinera lönnsirap med din favorit sirapsvänliga frukt över medelvärme kan fungera. Blåbär, björnbär och hallon är perfekta för detta ändamål. Om du hellre vill laga din smak i dessa veganmjölkpannkakor, lägg till två teskedar citronskal och två matskedar citronsaft till detta recept på en extra citrusy smak. Med tanke på den mer smakrika smaken av majsmjölen, kan den extra sötnosan av honung också fungera upptorkad på toppen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. 1. I en liten blandningsskål, vispa ihop sojamjölk, citronsaft och olivolja, avsatt. I en annan blandningsskål siktar du samman de resterande ingredienserna. Tillsätt de våta ingredienserna i torr, blanda tills de bara kombineras. (Tips: överbland inte).
  2. 2. Värm en lättoljad stekpanna eller non-stick skillet över medium värme. Lägg smeten till pannan 1/4 kopp åt gången, koka tills kanterna och ytan är bubbla och undersidan är gyllenbrun. Använd en spatel, vänd pannkaka och koka i ca 1 minut tills tills båda sidorna är guldbruna. Upprepa med kvarvarande smet och servera het med sirap, socker eller frukt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 150
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 447 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)