Meatball Orzo One Dish-gryta

Glädjen i ett enda potten recept är svåra att sammanfatta. Jo det är inte riktigt sant: orden en gryta gryta gör de flesta av oss väldigt glada. Det här receptet gör superkvalitativa och frysta köttbullar till en krämig, lättostad huvudrätt, komplett med de grönsaker som byggdes inifrån. Du kan använda andra grönsaker, som broccoli eller asparges i stället för broccoli-raben om du vill, och fortsätt att byta denna maträtt med årstiderna.

Ett annat sätt att skilja på saker är att experimentera med olika smaker av frysta köttbullar. En påse eller två köttbullar i frysen har sparat middag många gånger.

Denna maträtt var nästan risotto , även om den använder risformad orzo pasta istället för ris, och involverar med mycket mindre omröring. Även om detta recept säger tjänar 8, gjorde min familj på 4 ganska allvarliga skador på grytan ... men det var tack och lov fortfarande kvar. Det finns dock mer pasta än köttbullar, eftersom mina barn gick tillbaka i grytan och plockade ut köttbullarna för deras andra portioner!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor nederländsk ugn eller tung kotte värm 1 matsked oljan över medelhög hög värme. Tillsätt vitlök, broccoli rabe, heta pepparflingor och salt. Koka, rör om ofta, tills broccolaben är skarp anbud, ca 4 minuter. Överför broccoli raben till en tallrik.
  2. Återvänd potten till medelhög hög värme, tillsätt den återstående matskedoljan, och lägg sedan i lökarna. Smörj lökarna i 2 minuter och lägg sedan till orzo. Koka, rör om ofta tills orzoen blir lättgylld och belagd med oljan, ca 1 minut. Tillsätt kycklingbuljongen och de frysta köttbullarna, rör om, täck och smaka över hög värme. Minska värmen för att hålla vätskan i en simmer, delvis täcka potten och koka i ca 10 minuter, rör om ofta tills köttbullarna kokas igenom och orzo är ömt och har absorberat nästan all vätska. Rör i den kokta broccolaben och parmesan och servera varm, med extra parmesan på sidan för sprinkling.