Bacon-Wrapped Pork tenderloin

Denna läckra bakade fläskfilé är insvept i bacon och smakad med kryddat salt och örter. Fläskfiléer kan variera mycket i storlek. För att undvika undercooking eller overcooking, använd en tillförlitlig snabbläst mattermometer.

Bacon ger extra fett, smak och juiciness till den milda, magert fläskfilén. För att minska mängden fett, laga ihop baconet innan du lägger på fläsken. Bacon bör fortfarande vara tillräckligt flexibel för att linda runt köttet. Du kan använda förkokt packad bacon om du skulle vilja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F (190 C / Gas 5).
  2. Kombinera vitlökspulver, kryddat salt, basilika, oregano och svartpeppar i en liten skål. Belägga fläsk med olivolja och gnid sedan med kryddblandningen.
  3. Vik svin med bacon och säkra med tandpetare. Du kan delvis laga bacon i en stekpanna för att göra lite av fettet. Det borde fortfarande vara flexibelt för omslag runt fläsken.
  4. Placera fläskkakan i en bakpanna; baka upptäckt den förvärmda ugnen i 30 till 45 minuter, eller tills svinet når minst 145 F (62,8 C), den minsta säkra temperaturen för fläsk (USDA).
  1. Ta bort fläsken från ugnen. Tjänade fläsken löst med folie och låt den stå i ca 10 minuter före skivning.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 252
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 118 mg
Natrium 669 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)