Mastering Rotisserie Cooking

Ge din grillning en ny snurrning

Rotisserie matlagning ger ingen respekt. De flesta grilltillverkare kommer att berätta att du inte behöver använda ett rotisserie eftersom en grill med lock gör samma sak, ger jämn rostning. Standardens syn på matlagningen är att flytta värmen runt maten, inte maten runt värmen. Dessa killar kan förmodligen inte skilja skillnaden mellan en bra brisketsmörgås och en Big Mac.

fördelar

Det finns så många fördelar med att tillaga rotisserie.

Kött är i allmänhet juicier, självbastad och långsamt rostad. Naturligtvis finns det några skillnader mellan grillning och rotisserie matlagning som du måste vara medveten om. Det första stället att börja är med bruksanvisningen för din speciella grill; bortom det, kom ihåg att medan mycket grillning görs över en mycket het eld, behöver du mycket mindre värme för rotisserie.

Utrustning

Från och med din utrustning behöver du en Rotisserie-bilaga för din speciella grill. Jag föreslår att du får en bra en med en kraftfull motor. Det finns ett ökande antal grillar som levereras med rotisseriefästningar och några har även en speciell rotisseriebrännare. Du kan till och med få en bilaga till din kolkålgrill som fungerar väldigt bra. Rotisseriebrännaren är en bra funktion eftersom den automatiskt ställer in dig för indirekt, jämn uppvärmning.

Värme

Flytta till elden - du vill inte ha en het eld direkt under maten du vill snurra.

Många föremål kommer att vara stora och kommer följaktligen att komma mycket nära elden. Om du använder en kolgrill , bygga elden runt kanterna så att den överlappar maten med några inches men har ingen kol direkt nedanför. Om du använder en gasgrill, håll brännarna låga. Placera också en dropppanna under maten för att undvika uppblåsningar och för att hålla den direkta värmen på ett säkert avstånd.

Om du använder träkol behöver du förmodligen lägga till mer brinnande kol varje 30 minuter.

Placering

Det viktigaste att komma ihåg när man använder ett rotisserie är balans och säkerhet. Placera köttet på mitten av rotisserieskivan och fäst så fast som möjligt. Om du lagar poultry, kom ihåg att säkra vingarna och benen så tätt som möjligt. Om delar är lösa för att floppa runt när det vänder kan du brinna och det kan genom balans. Många rotisserie enheter har en motbalans för att hjälpa dig att få det rätt. Jag föreslår att när du har maten säkrad på spett så rullar du spett i handflatan så att du får en bra balans. Försök långsamt rulla det för att se om du har en tung sida. Om spaken är obalanserad kommer du att lägga på stress på rotisseriemotorn och göra en sidosväng långsammare än den andra som orsakar ojämn matlagning. Justera tills du har en bra balans.

När det gäller matlagningstider är din bästa satsning en kötttermometer. Matlagningsdiagram kan vara en bra guide men skillnader i vind, lufttemperatur, utrustning etc. kommer att slänga dessa beräkningar. Termometern kommer att berätta när maten är tillagad. Bästa gisset kommer bara inte att skära det.

Om du ställer in ditt rotisserie så att överdelen av föremålet rör sig bort från dig och lägg dropppannan något mot grillens framsida, så kommer du att få en lättare tid att skrapa upp dropparna för att basta.

För instruktioner om ett grundläggande rotisserie som är upprättat för kyckling, se Rotisserie Chicken - Step by Step .