Kardemum "Apple Pie" Yoghurt

Den andra dagen berättade jag er alla om min olyckliga tendens att vara en lat frukostmakare. Vid min värsta är jag skyldig att äta spannmål direkt från lådan utan att störa en skål eller till och med hälla mjölk på toppen. Vanligtvis kan jag dock åtminstone uppnå energin för att sätta ihop en riktig spannmålskål eller åtminstone få lite smörgås på en tallrik. Det är dock fortfarande ganska ledsen.

Men jag går in i periodiska stämningar där jag bestämmer mig för att göra bättre och det händer så att jag är djup i att göra bättre läge just nu. Det kanske inte varar. Um ... OK, chansen är faktiskt väldigt hög att det inte kommer att pågå. Men jag njuter av det för nu och den härliga grejen om detta speciella frukostalternativ är att det fördubblas som bra eftermiddagsmat och eventuellt även en efterrätt.

Förra året gjorde jag några matlagningsdemonstrationer på min lokala bondens marknad och marknadschefen frågade mig om jag kunde komma med något som skulle vara hälsosamt men fortfarande vädja till barn. På den tiden gjorde de kålrecept och det var inte exakt en stor hit med de yngre medlemmarna av allmänheten. OK, utmaning accepterad.

Jag raderade säljarens boder och grep skarpa äpplen, lokal honung, färskt smör, skarp ost, kryddor och en fläsk fullkornsbröd. Det jag skapade var fyllning av äppeltoppstilar där äpplen var sautad i smör, honung och kryddor, toppad med lite strimlad skarp ost och serveras med rostat bröd i stället för en pajskorsa. Ungarna gobbled upp det och det gjorde de vuxna. Och fyllningen själv blev ett go-to-recept för mig i många olika applikationer.

Det gör en stor frukost när den virvlar in i tjock, proteinrik grekisk yoghurt. Och det är ganska fantastiskt när det spolas över vaniljglass även om det kanske inte är det hälsosammaste frukostalternativet. Hur som helst är det fantastiskt. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

Du kan skrälla äpplet eller bara ge det en sköljning som du föredrar. Kärna och tärna äpplet. Smält smöret i en stekpanna eller gjutjärnspanna och tillsätt det tärda äpplet. Rör i honung, kardemumma, kanel och salt. Koka på medium värme, rör om ofta i 5 - 10 minuter eller tills äpplen är tillräckligt ömtålig efter dina önskemål.

Ta bort från värmen och virvla in i den grekiska stilens yoghurt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 444
Totalt fett 20 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 62 mg
Natrium 416 mg
kolhydrater 63 g
Kostfiber 6 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)