Lax med Citrus-Balsamic Vinaigrette Recept

Detta laxrecept från "The Union Square Cafe Cookbook" av Danny Meyer och Michael Romano (HarperCollins) är snabb och enkel att förbereda. Laxen är bakad i en vinaigrette av balsamvinäger , apelsinjuice, Dijon senap och färska örter (persilja basilika och mint). Det är inte bara ett snabbkokande recept, det är också lågt kaloriinnehåll och lågt carb. Det är en win-win-situation!

Gör 4 portioner lax med Citrus-Balsamic Vinaigrette.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en pintburk med lock lockar du 1/4 kopp färsk apelsinjuice, 2 msk balsamvinäger, 1 tsk kornig eller Dijon senap, 1 msk olivolja , 1 tesked finhackad skalot , 1 liten klyftad skalad och pressad vitlök , 2 teskedar finhackad persilja, 2 teskedar finhackad basilika , 2 teskedar finhackad mint, 1/8 tsk salt och nymalt svartpeppar efter smak. Skruva på locket och skaka väl för att blanda.
  1. Värm ugnen till 450 grader F. Sätt 1 1/4 pounds laxfilé i en foliefodrad pan och sked lite av vinaigrette över fisken. Baka i 8 till 12 minuter per tum tjocklek (mätt vid den tjockaste delen), eller tills den är kokt igenom.
  2. Sked resterande vinaigrette över varje servering av kokta fiskar.

Nutrition fakta per portion : Kalorier 276; Protein 26g; Fett 17g; Kolhydrater 4g; Natrium 140 mg; Mättat fett 4g; Enkelomättad fett 8g; Fleromättat fett 3g; Kolesterol 84 mg

Receptkälla: "Union Square Cafe Cookbook" av Danny Meyer och Michael Romano (HarperCollins). Reprinted with permission.

Mer om Baking lax

Om laxen är fryst, tina den i kylskåpet. Skölj fisken och klappa torr med pappershanddukar. Skär större bitar av lax i betjäningsstorlek. Baka laxfiléer eller biffar, avtäckta, i 4 till 6 minuter per 1/2 tum tjocklek. För en klädd hel lax, baka i 6 till 9 minuter per 8 uns fisk. För att testa för doneness, sätt in en gaffel i laxen och vrid försiktigt. Laxen är klar så snart den börjar flinga. Var noga med att testa vid minsta bakningstid. När det är klart kommer laxen att vara ogenomskinlig med mjölkvita juicer.

För att skaka en rå fiskfilé med en vass kniv, skjut kniven strax under huden på ena sidan. Ta tag i huden med en hand och fortsätt glida kniven mellan fileten och huden, peka kniven något mot huden. Kassera huden.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 368
Totalt fett 18 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 105 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)