Äta och laga American Shad

Betraktad som George Washingtons favoritfisk, den amerikanska shad är en art av anadromous Clupeidae fisk. Dessa typer av fisk är ray-finned och inkluderar sill, sardiner, hilsa och menhadens, bland skuggar. En symbol för Connecticut, denna fisk är naturligt fördelad på den nordamerikanska kusten av Nordatlanten från Newfoundland till Florida. Den amerikanska shad bor i tempererade områden och kan också hittas norr om troperna och söder om Arktis.

Oftast hittar du dem nära Atlanten och Stilla havet.

Shad är för många en fjäderförälskare. Dessa släktingar svärmer upp öarkustens floder och flera västerländska floder varje år för att gissa. När de återvänder till havet, försvinner de: ingen vet vart de går eller vad de gör. Vi vet emellertid att de har en liknande livscykel mot lax, gyter i floder och spenderar de flesta av sina liv som fyller sig i havet. I Columbia anses de vara en invasiv art och finns överallt. Så länge du har ett fiskerkort är de väldigt lätta att fånga där.

Äta och laga American Shad

Ett av de bästa sätten att hantera shad är att flinga ut köttet efter poaching eller rökning. Med denna metod kan du göra kalla sallader, fritters eller kakor ut ur dem. Shad fisk är så fullsmakade att de spelar riktigt bra med vitlök, tomatsås och / eller chili peppar.

Efter avbening kan du också göra filéer slaktade i sött smör och täckt med kryddade brödsmulor. Smäll fisken tills alla delar är bruna snyggt och servera med en sida av potatismos, pommes frites eller gröna grönsaker. Ett alternativt sätt att göra shad är att göra smala stycken vinkelräta mot ryggraden och damm skuggan i tempura smeten.

Smaka bara på det och du har en utsökt fisk. Tänk på att med stekt metod är processen ofta tidskrävande och kräver en kirurgisk vass kniv för att utföra tekniken korrekt.

Bony men Delicious

Eftersom shad fisk är mycket benig, äter inte många dem. Med en tryckkokare kan du emellertid lätt mjuka upp de fina benen så att fisken är ätbar. Vissa familjer föredrar även skugga till lax, eftersom fisken är god och ägget är utsökt smak som en köttbulle när den är kokt i lite baconfett.

Ur en ätställe är den amerikanska eller vita shad en blandad välsignelse. Shad är riksmakad tack vare en bra bit av omega 3 fett, men de är bland världens främsta fiskar. Ett gammalt indiskt ordstäv säger att "En porcupine flydde i vattnet och vände inuti för att bli skuggan."

Detta gör att äta en shadfilé något av ett noga företag. Du äter med en hand och plockar bort benen med en annan. Många människor gillar inte det här tvåsteget, så de antingen baka fisken till glömska, som löser upp de trådliknande benen , eller hoppa över fisken helt och hållet.