Vad är Nonstick Cooking Spray?

Enligt PAM, tillverkare av de mest kända matlagningsprayen, utfärdades det första patentet för no-stick matlagningsprayer 1957 till Arthur Meyerhoff Sr. och Leon Rubin, som började marknadsföra sin produkt 1959. Faktum är att PAM är en akronym, som står för Product of Arthur Meyerhoff. Idag finns ett antal varumärken och olika sorter också.

Matlagningsprayets många användningsområden

Ingen mager kock värt sitt salt är utan en burk eller två icke-stick matlagningsspray i skafferiet.

Vi älskar det eftersom vi kan slash fett och kalorier genom att inte använda smör eller olja i vår matlagning. Vi älskar det för att det är mycket lättare att glida kakor från kakan, att hälla melass eller honung från att mäta koppar mindre klibbiga och skivning av torkad frukt eller formning av risflingor och köttbullar så mycket lättare. Det förhindrar tomatbaserade såser från missfärgning av plastbehållare och gör jobbet med att städa en ostgaller en vind. Vi har varit ganska kreativa att använda den på andra sätt också i garaget och på andra håll, vilket ligger utanför vårt räckvidd här. Så vad exakt är matlagning spray, och hur bra är det verkligen?

Matlagningssprayens ingredienser

I huvudsak är matlagningsspray olja i burk, men inte bara olja; det innehåller också lecitin, vilket är en emulgeringsmedel, dimetylsilikon, som är ett skummedel och ett drivmedel, såsom butan eller propan. Matlagningssprutor sorteras med canolaolja, olivolja , med mjöl för bakning och smörsmak.

Det finns också en hög värmeformel matlagningsspray som "motstår rester byggs upp." Mer om det nedan.

Spraying för bara en sekund

Fördelarna med matlagningsspray verkar därför ganska tydligt. Men det finns nackdelar eller åtminstone några saker att tänka på. Medan du använder matlagningsspray sparar du faktiskt fett och kalorier, det är inte så enkelt som det verkar.

Det lilla trycket säger "för fettfri matlagning", men det fungerar bara om du är tillräckligt skicklig för att begränsa din spray till den angivna betjäningsstorleken för en "1/4 sekunds spray".

Annanstans på burken står det att en enserspray täcker en 10-tums stekpanna, så fyra gånger serveringsstorleken. Denna en-sekunders spray skulle trycka på fettinnehållet över 0,5 g, vilket betyder att näringsfakta etiketten inte kunde runda ner till 0g fett . Några av oss begränsar oss till en sekunders spray, dock. De flesta av oss sprayar i två eller tre sekunder, och några av oss längre än det, bara för att vara säker! I ordningen av saker talar vi fortfarande om relativt små mängder fett, men serveringsstorleken på kanalen föreslår ett smutthål används för att göra ett specifikt krav.

Sticky Build Up

En viktig nackdel med nonstick matlagningsspray är uppbyggnaden av rester på grund av lecitinet. Av denna anledning rekommenderas inte kokospray för användning på nonstick-köksredskap. Trots allt är nonstick köksredskap tänkt att vara, ja, nonstick! Men egenskaperna hos matlagningsspray kombinerad med beläggningen av nonstick-pannor gör det paradoxalt svårt att rensa upp. Mörkbelagda pannor värmer snabbare och svalare snabbare, vilket innebär att matlagningssprayen kokas på ytan och kan vidhäfta eller härda innan det finns möjlighet att rengöras.

Matlagningsspray kan också byggas upp på andra ytor, speciellt om vi sprutar rikligt och om vi använder hög värme. Typiskt byggs rester på sidorna av pannan eller bakplåten, och inte nödvändigtvis där maten själv kokas.

Om du oroa dig för tillsatser eller klibbiga rester som helt enkelt inte kommer att rinna, kan du alltid göra din egen matlagningsspray med en mister och olja efter eget val.