Så här använder du din risugn

En riskokare fungerar genom att flyta vätskan mycket snabbt. Detta händer eftersom kokarmiljön är förseglad, vilket minskar lufttrycket över vätskan så att det kokar snabbare. En temperaturgivare övervakar värmen inuti spisen. när det börjar stiga över 212 grader F (vattenets kokpunkt) betyder det att riset har absorberat all vätska och växlar till en "varm" inställning.

Det är viktigt att läsa bruksanvisningen som följde med din riskokare och följ anvisningarna till brevet. Dessa instruktioner har utvecklats av företaget så att du får bra resultat varje gång.

Kom ihåg att olika typer av ris har olika texturer. Kortkornigt ris, som Arborio-ris och klibbigt ris i asiatiska rätter, har mycket stärkelse som kallas amylopektin, som är högt förgrenat och tenderar att hålla ihop så att ris alltid kommer att vara klistermärke och mindre fluffigt. Långkornigt ris ska vara fluffigt och inte klibbigt eftersom det har mer amylos, en stärkelsemolekyl som är lång och rak så att den inte blir sammanfogad tillsammans när riset lagar mat. Medelkornigt ris ska vara fluffigt men med en något stickigare konsistens, eftersom det har ungefär samma mängder amylos och amylopektin.

Välj det ris du använder för ett recept baserat på den färdiga strukturen du vill ha.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Följ anvisningarna som följer med din risugn. För de flesta spisar, kombinera 1 1/2 till 2 koppar vätska med 1 kopp ris; Detta ger cirka 3 koppar ris eller tillräckligt för 6 (1/2 kopp) portioner. Sätt på risugnen och låt den laga mat enligt anvisningarna.
  2. Ju mindre mängd är för separata, torrare riskorn. Den större mängden resulterar i ris som är klibbigare. De flesta riskokare kan hålla det kokta riset varmt i timmar utan att brinna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 116
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 196 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)