Venison Osso Buco Recept

Osso buco är en klassisk italiensk maträtt av bräskad kalvkött. Men i den här inspirerade variationen av det traditionella receptet ersätter venison shanks med kalvkropparna, och de ger en fylligare och mer robust smak till braisen. Liksom de flesta brätade rätterna smekar osso buco ännu bättre uppvärmningen nästa dag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325 F. På kaminen värm upp en nederländsk ugn eller stor tung kruka över medelhög värme. Smaka på skinkorna med Kosher-salt och flera goda grindar av nybakad peppar.
  2. Lägg smöret och olivoljan i potten över medelhög värme. När smöret har slutat skumma, lägg till venison shanks två åt gången och bruna dem på alla sidor. Överför de browned shanksna till en tallrik.
  1. Minska värmen till medium, och smörj den hackade löken till guldbrun, tillsätt lite mer smör och olivolja eller båda om det behövs.
  2. Tillsätt den hackade moroten och selleri och sauté tills det är ömt, ca 7 minuter. Tillsätt vitlök och sauté 1 minut (var försiktig så att den inte brinner).
  3. Rör i rött vin och deglaze potten genom att skrapa upp de korviga bitarna med en träsked eller spatel. Tillsätt tomater, köttbuljong, laurblader och timjan till kruka. Återför de bruna shanksna till grytan tillsammans med några juice som har ackumulerats på fatet.
  4. Täck pannan och bräda i ugnen tills venison är ömt ca 2-1 / 2 till 3 timmar. Vid anbudet kan en gaffel eller kniv enkelt genomborra köttet och separera det. Om viltet inte har blivit anbud, fortsätt bara att laga det. (Det finns inget sådant som tuff osso buco, bara osso buco som inte har lagts tillräckligt länge.)
  5. När osso buco är ömt, ta bort axlarna från potten till en varm tallrik. Sätt grytan på kaminen över hög värme och låt koka juice svalna. Låt dem minska med hälften, ca 5 minuter.
  6. Om du vill ha en tjockare sås, blanda lika delar majsstärkelse och vatten i en liten skål, vispa sedan i såsen. Du kan också blanda mjukat smör och mjöl tillsammans, och lägg det till kokande sås.
  7. Bland persilja, vitlök och citronskal i en liten skål. Servera osso buco, toppad med sås och flera sprinkles av gremolata.


* Tillgänglig på Broken Arrow Ranch.

Recept med tillstånd av Broken Arrow Ranch .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 674
Totalt fett 33 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 628 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 69 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)