Vad är Leaf Lard?

Vad det är och hur man använder det

Bladglass är den högsta klassen av olika typer av svamp.

All svamp görs med fläskfett; termen brukar användas för att göra det möjligt att laga fläskfett. Leaf svamp kommer speciellt från den viscerala, eller mjuka, fettet från runt njurarna och länden av grisen. Som sådan har den en mycket mjuk, super spridbar konsistens vid rumstemperatur.

Den svamp som säljs i block i de flesta butiker är däremot gjord av fett från hela grisen och behandlas på olika sätt, inklusive hydrering, för att göra facket stabilt, deodoriserat och hålla det fast vid rumstemperatur .

Så här använder du Leaf Lard

Lardglass har, liksom alla typer av svamp, en hög rökningspunkt, vilket gör det till ett utmärkt val för stekning, pan-searing och till och med grillar.

Även om lövglass inte har den fettiga smaken av caul fett, har den också en mild ryggmärkning av subtil, mild köttfärg som hydrerad svamp saknar. Så löv är ett bra val när du vill ha den höga rökpunkten, men du vill inte att den färdiga produkten ska smaka som fläsk. Två exempel som stämmer överens: steka hemlagad munkar och göra hemlagad pommes frites .

På grund av dess naturliga fuktinnehåll och mild smak, är lövmarken speciellt prisad av bagare för användning vid framställning av smakrika och fläckiga pajskorskor. Ja, pajskorpor.

Sann svavelhalt kan till och med välja att sprida lövgryt på bröd. Lägg till en strö salt och du kommer att se varför det är vanligt i vissa delar av världen.

I motsats härtill är lövskall inte bra för allt. Dess mjukare konsistens gör det dåligt val att använda vid larding .

Var hittar man Leaf Lard

Det finns ingen mening att berätta en lögn, lövglass kan vara svårt att spåra. Du har lycka till på små slaktbutiker, där de kan göra och sälja det.

Hur man gör Leaf Lard

Att göra ditt eget är ganska enkelt om du kan hitta fett (igen kan du behöva söka en specialaffär för att hitta den till salu), och det finns två huvudsakliga sätt att göra det.

1. Våt metod . Sätt det viscerala fläskfett i en kruka med lite vatten och koka, sänk till en simma och laga koka tills fettet har smält i vattnet. Låt svalna och skumma bort smaken.

2. torr metod Lägg fettet i en gryta eller panna på kaminen över medelvärme eller i en 350F-ugn, och koka tills fettet har smält (några bitar av hud eller kött blir brun och krispig och vacker darn läcker).

Våtgjord smörgods kommer att ha en mer neutral smak, medan torrt gjord smet kommer att ha en brunt ishink och har en lite kokt smak. I båda fallen vet du att gjord lard är en odiferous affair.

Överför smeten till en behållare med ett tätbart lock och lagra, kylt, i upp till en månad.