Tysk Meat-Filled Dumpling (Maultaschen) Recept

Italienare och tyskare har båda köttdumplings som ravioli eller maultaschen och potatisdumplings som gnocchi eller schupfnudeln .

Degen för maultaschen är vanligtvis äggnudeldeg och fyllningen återspeglar tyskt inflytande av senap, bacon och marjoram smaker.

Spenat tillsätts när maultaschen (bokstavligen "matväskor" men troligen namnges efter staden Maulbronn) äts på heldag torsdag före påsken, men varje torsdag kan vara maultaschen dag i Swabia.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör degen

 1. Blanda mjöl med 1/2 tesked salt, 2 ägg, olja och bara tillräckligt med 3 matskedar vatten för att göra en smidig deg.
 2. Knä i 5 till 10 minuter tills satin. Forma deg i en boll, olja yta, linda i plast och låt vila i minst 1 timme.

Gör fyllningen

 1. Koka bacon och ta bort från pan. Smaka lök och vitlök i bacondryp tills det är genomskinligt.
 2. Blanda bacon, lök, vitlök, bröd, spenat, persilja, senap, timjan , marjoram, nötkött, 1 ägg, 1/4 tsk salt och nypa peppar tills det är väl kombinerat. Om du vill ha en finare konsistens, sätt ingredienserna genom köttkvarn också.

Forma Dumplings

 1. Rulla ut halva degen till 1/8 tum tjocklek eller tunnare. Du borde ha ett ark ca 12 inches by 18 inches. (Du kan också använda en nudelvals för att göra plana plåtar med 1/5 av deg åt gången.)
 2. Betyg degen med en kniv, en gång genom längdriktningen och fem vinkelräta skärningar för att göra 1 dussin rektanglar.
 3. Placera 1 matsked deg på varje rektangel.
 4. Vik rektangel över och nypa sidor att stänga.
 5. Upprepa med den andra halvan av deg.

Koka Dumplings och Servera

 1. Häll buljong till en simmer och placera 1/3 av maultaschen i buljongen. Koka i 15 till 20 minuter. Ta bort och dränera. Håll värmen om det inte serveras omedelbart. Upprepa med resten av maultaschen.
 2. Servera i en skål med lite buljong och strö med gräslök och / eller persilja.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 176
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 169 mg
Natrium 500 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)