Vad är Choice Beef?

Val: Köttkvalitetsgrad

Vad är Choice Beef?

Ordet "val" är en kvalitetsklass som ges av den amerikanska jordbruksdepartementet för att beskriva mycket högkvalitativt nötkött och andra kött (kalvkött och lamm) med avseende på ömhet, juiciness och smak. Valet är den näst högsta köttkvalitetsgraden, med högsta kvalitet som högsta.

Denna köttkvalitetsgrad ges utifrån en kombination av marmor och mognad. Marmling (eller fläckar av fett i köttet) lägger till smak och yngre nötkött ger det mest ömta köttet.

Därför kommer "val" -kvaliteten att ges till kött som kommer från mycket ungt nötkött med måttlig marmorering, men inte lika mycket marmorering som kött som har blivit förstklassigt.

Choice kött: Mycket hög kvalitet

I valkategorin kommer de bästa nedskärningarna av nötkött att vara från ribb och ländskikt. Nedskärningar som dessa kan beredas med hjälp av torrkokningsmetoder som rostning och grillning.

Du kan komma undan med att grilla eller rosta några mindre ömma skär, som rump eller rund , men var försiktig så att du inte överkökar dem. För ömma ömhet, är dessa andra skivor bäst tillagade med hjälp av en fuktig värmekokningsteknik som braising .

"USDA Choice" -graden

Slutligen märks kött av kött som har fått en valkvalitet med en lila stämpel som visar orden "USDA Choice" i en sköldsymbol. Även om detta märke endast kommer att synas på de primära nedskärningarna, kommer detaljhandeln att innehålla betygsmärkningen.

Det är olagligt att förvränga köttkvaliteten eller sköldsymbolen eller att använda vilseledande språk för att beskriva köttets kvalitet.

Observera att köttkvalificering är helt frivillig, och köttproducenter som begär kvalitetskvalitet för köttet måste betala för tjänsten. Detta skiljer sig från systemet för köttinspektion, vilket krävs enligt lag, men det handlar inte om kvalitet eller ömhet.

Också utförs av USDA (och betalas med skattepengar) säkerställer köttinspektion att köttet du köper är hälsosamt, säkert och korrekt emballerat och märkt.