Classic Roast Prime Rib av nötkött Au Jus

Den perfekta prime ribben är ett enkelt företag om du följer några viktiga steg. Den viktigaste är att använda en exakt digital termometer. Detta är det enda sättet att säkerställa den önskade donenessen, som förhoppningsvis är en perfekt rosa medium sällsynt när smaken och konsistensen är bäst.


Detta främsta revben receptet kommer att fungera oavsett vilken steka du använder och en stor tumregel är att varje revben ska mata två gäster.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort främre revbenet från kylskåpet och lägg i en stor stekpanna med minst 3-tums sidor. Det behövs ingen stekpannor, eftersom ribbenbenen bildar ett naturligt ställ och håller huvudpinnen ur botten av pannan. Gnid hela grillens yta med smöret och belägg jämnt med salt och peppar. Låt huvudribben stå vid rumstemperatur i 2 timmar.
  2. Förvärm ugnen till 450 F. När ugnen är varm, sätt in grillen och koka i 20 minuter för att smaka på grillens utsida. Efter 20 minuter sänka ugns temperaturen till 325 F. och steka tills önskad inre temperatur är uppnådd (se intern temperaturguide nedan). För medium-sällsyntt kött tar det cirka 15 minuter per pund.
  1. Överför grillen en stor tallrik, löst tält med folie och vila i 30 minuter före servering. Att skära in köttet för tidigt kommer att orsaka en betydande förlust av juice.
  2. Under tiden gör du au jussås . Häll av allt utom 2 matskedar av fettet från pannan och lägg pannan på spisen över medelvärme. Tillsätt mjölet och laga, rör om i 5 minuter för att bilda en roux eller pasta. Häll i köttbuljongen och vispa, skrapa alla de karamelliserade köttfärsarna från botten av pannan. Öka värmen till hög och laga såsen, vispa ofta, i 10 minuter eller tills den minskar och tjocknar något (det här är inte en sås, så förvänta dig inte en tjock, tung sås). Justera krydda, spänna och servera tillsammans med huvudribben.

Intern temperaturguide

Beroende på hur gjort du som din främre ribb, nedan är en guide för inre temperaturer. Kom ihåg att det här är temperaturerna för att ta bort nötköttet och inte den slutliga temperaturen. Rostan fortsätter att laga mat efter det att den har tagits bort, det kallas sittid.

• Sällsynt kött: Ta bort rosten när den inre temperaturen når 110 F. (Sluttemperaturen kommer att vara ca 120 F)
• Medium-sällsyntt kött: Ta bort rosten när den inre temperaturen når 120 F. (Sluttemperaturen kommer att vara ca 130 F)
• Medelkött: Ta bort grillen när den inre temperaturen når 130 F. (Sluttemperaturen kommer att vara ca 140 F)

Redigerad av Kathy Kingsley

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2300
Totalt fett 111 g
Mättat fett 44 g
Omättat fett 50 g
Kolesterol 923 mg
Natrium 1,905 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 300 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)