Honung Citron Ginger Tea

Känner sig elak? Tilltäppt? Öm hals? Denna patenterade honungs citrongingerte hjälper dig. Inget skämt. Jo, skämt om patentet, men inget skämt om det hjälper dig att känna ton bättre om du har förkylning eller influensa.

Värmen och ingefärmen kommer att värma dig rakt upp, ångan med hjälp av den ljusa citronen och den kraftiga ingefära-hjälper till att rensa dessa bihålor, och ingefära och honung kommer att fungera för att suga den skrapa halsen. Om du känner dig gammal-skolan, fortsätt och lägg till ett skott whisky till mixen (speciellt om du dricker det precis innan du lägger dig) för en slags medicinsk hettaddy.

Om du verkligen lider, försök att göra en trippel sats och håll den i en termos för att sippa, eller värm upp den efter behov. Vill du ha en tankeväckande-person-av-årets pris? Gör en sats för någon i ditt hus som lider.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skaka ingefära i en tekanna, medellång skål eller stor måttkopp. I de flesta kulinariska användningsområden vill du skalla ingefära, men det är verkligen ingen anledning att göra det här, och det tar bara tid och ansträngning att lägga sig bättre och vila när du inte har det bra. Men du behöver gräla det (om du är på ett riktigt dåligt sätt kan du bara skära den, men vet att du inte kommer att få nästan lika mycket av en ingefära så och du kan ångra din latskap). Bästa fallsscenariet: Skaka ingefära på en mikroplanzester . Nästa bästa situation: Skaka ingefära på de fina hålen i ett fyrsidigt rivjärn (eller liknande). Vad som också fungerar: gräsk ingefära med en skarp kniv. Verkligen fräsch, ung ingefära blir ganska öm, med få fibrer att komma i vägen. Äldre ingefära kommer emellertid att ha en hel del fiber som löper igenom den. Fortsätt och lägg allt på grytan - du kommer att spänna ut det ändå.
  1. Häll 1 kopp kokande vatten över ingefära och låt det branta i 3 minuter.
  2. Under tiden sätta citronsaft och honung i en stor krus. Dra in ingefäret i magen.
  3. Rör för att lösa honungen, smaka och tillsätt mer honung eller citronsaft om du vill.

Vill du blanda upp det? Här är några variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 251
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 18 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)