Basic Bakade Kycklingbröst Recept

Kycklingbröst är ofta bakade och serveras som en entree. Dessa grundläggande kycklingbröst är ett utmärkt val för smörgåsar, kyckling sallader , grytor och andra recept som kräver kokta kycklingar. Medan rotisserie kycklingar och förpackade kokta kycklingbröstremsor är praktiska alternativ. Att göra din egen kokta kyckling är mycket lättare på budgeten.

Se till att kycklingbröstet är baserat på deras tjocklek så att de lagar noggrant men inte blir för torra, och om möjligt använder du en snabbläsmattermometer för att kontrollera om det är skonsamhet. Den minsta säkra temperaturen för kyckling är 165 F.

Dessa kycklingbröst får sin smak från några enkla ingredienser: olivolja, salt och peppar. Gnugga dem med valfri binda med lökpulver eller vitlökspulver eller lägg dem med några kvistar av färska örter eller en strö av rökt paprika. Smält smör eller bacon drippings är utmärkta alternativ till olivolja. Se tipsen för några kompletterande örter och krydda rekommendationer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Linja en rimmad bakpanna med folie och olja den lätt.
  3. Torka kycklingen med pappershanddukar för att torka.
  4. Ordna kycklingbrösthalvor på folien och borsta lätt med olivolja. Strö med koshersalt och nybakad svartpeppar.
  5. Stänk kycklingen med lökpulver eller vitlökspulver, om så önskas (se andra komplementära örter och aromämnen nedan).
  6. Baka i ca 22 till 28 minuter, beroende på kycklingbröstens tjocklek. Kontrollera med en läsbart termometer för att säkerställa att kycklingen har nått den minsta säkra temperaturen (för fjäderfä) på 165 F (74 C).
  1. Låt kycklingbrösten vila i ca 5 minuter före skivning eller torkning.

Matlagningstips

Smaker som kompletterar kyckling

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 923
Totalt fett 56 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 314 mg
Natrium 317 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 98 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)