Korv, potatis och spenatsoppa

Denna potatis, korv och spenat soppa är gjord med din favorit typ av korv. Välj chorizo, italiensk korv eller annan blandning som din familj gillar.

Spansk chorizo ​​är ett utmärkt val för denna soppa, eller använd en portugisisk chourico. Chorizo ​​är en rökig smaksatt korv kryddat med paprika. Om du föredrar smaken av italiensk korv, välj en kryddig. En frisk andouille skulle också vara bra. Om du föredrar rökt korv, torka den och bruna den i en liten mängd olja innan du lägger den till soppen.

Se läsarens kommentarer för fler idéer och förslag.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor holländsk ugn eller lagergryta, kombinera potatis, lök, kycklingsbuljong och svartpeppar. Koka upp. Minska värmen, täck och simma tills grönsaker är ömma, cirka 25 till 30 minuter.

Under tiden häll vatten i en stekpanna till ett djup av ca 1/2 tum. Placera skillnaden över medelhög värme och koka. Sätt korvarna i kokande vatten. Minska värmen till låg, täck och simma korv i 15 minuter.

Töm och ta bort korven från höljena. Torka korv eller smula och sätt åt sidan.

Blanda eller bearbetad kokt potatisblandning, lite åt gången, till jämn. * Återvänd till lagerpott och tillsätt smör och hackad spenat. Koka, avtäckt, över låg värme i ca 3 till 5 minuter, tills spenat är visat. Rör i skivad eller smulad korvkött; smaka och tillsätt kosher salt och nymalet peppar, smaka på. Servera omedelbart.

* Eftersom heta vätskor kan tvinga toppen av en mixer, fyll aldrig mixern mer än halvfull. En tredjedel är ännu bättre. Lossa mittenskålen i locket och lägg en veckad kökshandduk över toppen. Håll locket ordentligt fast när du blandar.

Reader kommentarer

"Älskade soppen. Jag tweakade receptet lite genom att tillsätta skalotor och vitlök till potatisblandningen. När det gäller kryddor tillade jag också 1/2 tesked gurkmeja och 1/2 tsk kummin, varav ingen var överväldigande. Gurkmejan gör gör soppen en blank gul. Tre av de fyra barnen och mannen åt det hela. Kusig tonåring åt ens åt. " - B mamma

"Jag gillade det faktum att receptet använder potatis för att göra soppen lite tjockare och rikare istället för att lägga till grädde och mjöl som andra liknande spenatssoppa normalt gör. Den här kändes som en lättare version. Jag lade också till lite muskot på receptet när jag tillsatte den skurna korizonen. En mycket god soppa som jag definitivt skulle göra igen! " - AL

"Vad en helt underbar soppa! Jag kan inte tro hur jämn och tjock den kom ut. Jag hade tittat på över 50 grädde spenatssoppa recept som alla hade mjölk och mjöl i dem när jag hittade den här.

Mycket hälsosammare, men det smakar som om du äter alla saker du borde inte! Mannen ranade om det - gissar att vi kommer att ha det regelbundet. Det var ett utmärkt nytt sätt att använda överflöd av spenat i vår trädgård i år. Måste prova att frysa det - utan mejeriet ser jag inte varför det inte skulle frysa bra. Tack. "- Mari

Serverar 6.

Du kanske också gillar

Höstpylse Stew With Butternut Squash

Korv och Kål Stew

Sausage Spenatsoppa

Toscana bonde soppa

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 304
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 35 mg
Natrium 1,139 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 5 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)