Apple Pecan Bundt Cake

Här är ett recept på en underbar, fuktig äppelpecan Bundt-tårta, perfekt för efterrätt eller en kaffesamling. Ofta identifierad med hösten säsongen, den härliga äppelmakten, med läckra pekannötter blandade i hela, kommer definitivt att tillfredsställa dina smaklökar. Den kan bakas en dag framåt, täckt med en kakadom och lämnas vid rumstemperatur.

En Bundt kaka är en bakad i en Bundt-pan, som har en särskild ringform, inspirerad av en traditionell europeisk tårta som kallas Gugelhupf, som var särskilt populär bland judiska samhällen i delar av Tyskland, Österrike och Polen. I norra Tyskland är Gugelhupf traditionellt känt som Bundkuchen, ett namn som bildas genom att ansluta sig till de två orden Bund och Kuchen (tårta).

Mögelstilen i Nordamerika blev populär på 1950- och 1960-talet, efter att köksredskapstillverkaren Nordic Ware var varumärke med namnet "Bundt" och började producera Bundt-pannor från gjuten aluminium. Publicitet från Pillsbury såg kakorna få utbredd popularitet.

Bundt kakan är en favorit paj alternativ. Plus, en Bundt kaka, som verkligen är som en stor muffin bakad i en fin panna, är lätt att piska upp. Den fuktiga konsistensen och smaken kommer att ha dig att baka denna tårta om och om i många år framöver.

Förslag: prova detta med en karamellglasyr.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Creme ihop smör, förkortning, 1/2 kopp brunt socker och granulärt socker. Slå i ägg, en i taget, slå bra efter varje tillsats. Sifta mjöl, bakpulver, salt och bakpulver tillsammans. Tillsätt siktad torr ingredienser till krämblandning växelvis med 1 kopp mjölk. Vik i hackat äpple.
  3. Häll smeten i en generöst smörgad och mjölad 13 x 9 x 2-tums bundt bakpanna. Kombinera 1/2 kopp hackad pekannötter med 1/2 kopp brunt socker; strö över kakan.
  1. Baka vid 350 F i ca 30 till 40 minuter, eller tills det är gjort. Kakan kommer studsa tillbaka när den lätt berörs i mitten.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 333
Totalt fett 16 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 93 mg
Natrium 263 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)