Jordnötssmör chokladtrufflor

Jordnötssmörchokladtrufflor är ett lätt recept på eleganta chokladtrufflor som spricker med jordnötssmör och chokladsmak. Detta recept kräver att de doppas i choklad godisbeläggning, men du kan förenkla receptet och rulla centren i hackade jordnötter för ett snabbare alternativ.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera den hackade choklad- eller chokladchipsen och grädden i en medium mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och rör om efter 45 sekunder för att förhindra överhettning.

2. När chokladet har smält, tillsätt jordnötssmöret och rör om tills blandningen är helt jämn. Det kan inte se ut som om det kommer att komma ihop, men fortsätt att röra och så småningom får du en jämn, glänsande chokladblandning.

Detta är din " ganache " eller tryffelbas.

3. Täck över ganachens överdel med ett lager av klädesplåt och lägg skålen i kylskåpet tills det är tillräckligt hårt för att skopa, minst 4 timmar eller över natten.

4. Täck ett bakplåt med folie. Använd en liten kaka eller godisskopa eller en tesked, skopa upp små bollar av ganachen och rulla dem mellan dina palmer för att få en rund form. Återgå bollen till kylskåpet för att kyla medan du smälter chokladbeläggningen.

5. Placera choklad godis beläggningen i en liten skål och mikrovågsugn tills smält, omrör efter varje 45 sekunder för att förhindra överhettning. Låt beläggningen svalna i några minuter tills det fortfarande är varmt men inte så varmt att smälta tryffelcentren.

6. När beläggningen har svalnat lite, ta bort truffelcentralens bricka från kylskåpet. Doppa ett centrum i smält choklad med hjälp av doppverktyg eller en gaffel tills den är helt nedsänkt. Ta bort det från beläggningen och låt överskottet droppa tillbaka i skålen. Sätt tryffeln på det foliebelagda bakplåten och upprepa med kvarvarande tryffel och choklad. Om så önskas kan du dekorera tryffelarna med krossade jordnötter eller jordnötssmörkoppar medan chokladet fortfarande är våt. Alternativt kan du smälta en liten mängd jordnötssmörflis och dunka de smälta marker över toppen av tryffelarna.

7. Återställ tryffelarna till kylskåpet tills chokladet sätter ca 20 minuter. Förvara tryffelarna i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 261
Totalt fett 21 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 58 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)