Hasselnöts Nutella Truffles

Hasselnöts Nutella Truffles är en härlig blandning av halvsöt choklad, rostade hasselnötter och söta Nutella chokladhasselnötsspridning.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera den hackade halvsötta choklad i en medium värmeskål. Häll grädden i en liten kastrull över medelhög värme och sätt det till en simmer.

2. När krämet är nästan färdigt att koka, häll den heta grädden över den hackade choklad. Låt det sitta ett ögonblick för att mjukna, försiktigt vispa det ihop så att den heta grädden smälter chokladet och det blir en jämn, blank och homogen blandning.

3. Vispa i Nutella, och rör sedan in de rostade hackade hasselnötterna. När allt är välblandat trycker du på ett lager av klädesplåt på toppen av chokladet och kyler det tills det är tillräckligt för att skopa, ca 1-2 timmar.

4. När tryffelblandningen lätt kan skopas, använd en godisskopa eller tesked för att bilda den i små bollar. Rulla dem mellan dina palmer för att få dem runt. Om de börjar hänga i dina händer, dammar dina palmer med lite kakaopulver vid behov.

5. När alla tryffel är bildade, kyl dem igen tills de är fasta.

6. Smält godisbeläggningen i mikrovågsugnen, omrör efter varje 30 sekunder för att förhindra överhettning. När beläggningen är flytande och jämn, använd gafflar eller doppverktyg för att doppa varje tryffel i beläggningen och placera dem på ett foliefodrat bakplåt för att ställa in. Om så önskas kan du toppa varje med en strö av hacknötter eller en hel hasselnöt medan beläggningen fortfarande är våt.

7. Låt beläggningen sättas in helt och servera sedan. Hasselnöts Nutella Truffles kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till två veckor. För bästa smak och konsistens, ta dem till rumstemperatur före servering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 102
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)