Ultimate Chocolate Layer Cake

Denna läckra chokladlagerkaka med mörk chokladfrystning är en oemotståndlig frestelse. Det är den perfekta kakan för att göra till en födelsedagsfest eller middag fest. Kakskikten kan göras framåt, lindas väl och kylas upp till 3 dagar eller frysas upp till 3 månader.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Lätt smörj och mjöl två 8-tums runda kakor.

2. Blanda kakao och kokande vatten i en liten skål tills den är blandad och jämn.

3. I en stor skål, slå smöret och sockret med en elektrisk mixer på medellång hastighet tills den är mjuk och krämig, ca 2 minuter. Slå i ägg, en i taget och slå bra efter varje tillsats. Slå i vanilj och salt.

4. Rör sodavatten i kärnmjölken.

Alternativt tillsätt kärnmjölk och mjöl till smeten, slå bra efter varje tills tills allt är kombinerat. Slå i kakaoblandningen tills den blandas. Öka blandarens hastighet till hög och slå i 3 minuter, skrapa ner skålens sidor och slå ett par gånger. Dela smeten mellan de tillagade kokkärlarna och sprida jämnt.

5. Baka tills kakorna drar bort från pannans sidor och en tandpetare som sitter i mitten kommer ut ren, 30 till 35 minuter. Ställ kakorna i stekpannorna på ett trådställ för att kyla i 10 minuter. Vänd kakorna ut på ställen. Vrid höger sida upp och svalna till rumstemperatur.

6. Gör frosten: I en stor skål, vispa ihop sockret och kakan tills det blandas. I en medium skål, använd en elektrisk mixer, slå smöret tills slät. Tillsätt 1 kopp kakao blandningen och 1 matsked av grädden tills den blandas. Upprepa tillsätt kakao blandningen och grädde tills allt är kombinerat, och frost är mjuk och fluffig. Slå in vanilj och ytterligare kräm om det behövs för önskad konsistens.

7. För att montera kakan: Trim kakskiktets topp med en långskalad kniv och skär av alla upphöjda områden. Placera 1 tårtskikt på serveringsplattan. Sprid med 1 kopp frostning . Topp med ett andra tårtlager. Frost sidorna och toppen med resterande frostning.

Förvara kakan vid sval rumstemperatur tills serveringstid; sedan kylas löst täckt upp till 2 dagar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 693
Totalt fett 26 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 148 mg
Natrium 423 mg
kolhydrater 109 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)